İsmail Kahraman Kültür merkezinde düzenlenen programa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Doğu Karadeniz 12. Milli Parklar Rize Bölge Müdürü Ahmet Usta, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Gökhan Demiral, Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kalender, ROMED Başkanı Resul Usta ile otizmli aileler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ROMED Başkanı Resul Usta, yaptığı konuşmada, Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Nisan ayı ülkemizde de Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, otizm alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları çeşitli

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bireysel sorunları olmadığını belirten Usta, şunları kaydetti:

“Sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren, toplum olarak hepimizin ortak çabasını gerektiren bir konudur.Sosyal hayatta engellilere sağlanan olanak ve kolaylıklar toplumun gelişmişlik ölçütü olmakla birlikte; insana verilen değerin de belirgin bir yansımasıdır. Bu noktada özellikle Devletimiz son dönemlerde engellilerimize ve otizmli bireylere yönelik çok ciddi adımlar atmış, onların her türlü haklardan faydalanabilmesi ve topluma kazandırılması için çaba sarf etmektedir.”

Usta, Bizler de Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği olarak ,Otizmli ve engelli kardeşlerimiz için toplumumuzda farkındalık yaratmak,yaşamlarını kolaylaştırmak, onların kendilerini sosyal yaşamın bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktayız.” diye konuştu.

Program ROMED tarafından hazırlanan faaliyet programı izlendikten sonra, otizmli çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro ve oyun gösterileriyle devam etti.