ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne (RTEÜ) rekor olarak kabul edilen yüzde 99.9 oranında yerleşme sağlandı.
ÖSYS 2015 Yılı Yerleştirme sonuçlarına göre öğrenciler RTEÜ’ye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını yoğun bir şekilde tercih ettiler. YÖK’ün belirlediği kontenjanların yüzde 99.9’una yerleşme sağlandı.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaptığı açıklamada 2014 yılına kıyasla 2015 yılında yerleşme oranında yüzde 8 puanlık bir artışla yüzde 99.9 oranında yerleşme sağlandığını ifade ederek “Bu olumlu tablo Üniversitemiz ve Rize ili açısından çok sevindirici bir durumdur. Üniversitenin tercih edilme ve doluluk oranındaki artışta Üniversitenin fiziki ve akademik altyapısının yeterli düzeyde olması, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından verilen başarı bursları ve medyada yaptıkların tanıtımları çok etkili oldu. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu yavaş yavaş almaya başladık. Ülkemizde her geçen gün, özellikle de büyük şehirlerde ve batıdaki illerde birçok yeni üniversitenin kurulmasına ve üniversite sayısı ile üniversite kontenjanlarının artmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2014 ve 2015 yıllarında tercih edilme ve yerleşme oranı periyodik olarak artmıştır. Bu yıl Üniversitenin bütün kontenjanları yüzde yüz oranında doldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile büyük bir aileyiz, bundan sonraki hedefimiz üniversitenin eğitim öğretim kalitesini daha da artırarak Üniversiteyi sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da tercih edilen bir üniversite haline getirmektir. Bu hedefe ulaşma noktasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın desteği ile akademik ve idari personelin özverili çalışmaları çok önemlidir” şeklinde konuştu.