RTSO Başkan Adayı Asım Çillioğlu, seçim manifestosu olarak yakın zamanda Ticaret Odalarının neler yapabileceğini ve hangi imkanlara sahip olduğunu açıklayacağını belirterek "Bir liderin görevi yol göstermektir. Yasa, kanun, tüzük ve yönetmelikleri hazırlamaktır. Bunların altını dolduracak en önemli yapılar da STK'lardır." dedi.

RTSO Başkanlığı için uzun süredir çalıştığını belirten Çillioğlu, "3 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası'na başkan adayı olduğumu söylüyordum. Ama benim hazırlığım hayatım boyunca devam etmektedir. Belli çizgilerim, ideallerim ve düşüncelerim vardır ve bu doğrultuda ilerliyorum. Çok uzun bir süreç içerisinde mücadelemize başladık. Listemizi oluştururken başta Rize'ye ve ülkemize ticari ve ekonomik gelişmelerde katkı sağlayacak, homojen bir yapı içerisinde bütün meslek gruplarından ve pozitif bilimlerden yararlanan birçok alanda başarılı kişilerden oluşturduk." dedi.

Dünya konjonktüründe marjinal değişimlerin yaşanmasının an meselesi olduğuna dikkat çeken Çillioğlu, şöyle dedi:

"Çok erken zamanda bölgesel bir dünya savaşı yaşanması çok büyük süpriz değil. Günümüzde yaşanan olgular 2.Dünya savaşı öncesi ekonomik, siyasi, teknolojik değişimlerle birebir örtüşmektedir. Bazı olgular vardırki bireysel çabalarımız onları değiştirmeye yetmez. Ancak tüm bunlara rağmen küresel bir değişim için çok küçük bir hareket  çök büyük sonuçlar verebilir. Ülkemizde 1980 ve öncesinde günümüzde liderlik yapacak dönemin gençleri, ya bedenleri yada düşünceleri bir daha dirilmemek üzere öldürüldü. 1980 sonrasında ülke kademelerine yerleştirilen hastalıklı uzuv ve beyinler yerlerini terk etmeyerek hegomanyalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Toplumsal fayda için çıktığım bu  yolda bireysel ve grup çalışması olarak baktığımda Rize standartlarının çok üstünde bir ekip oluştuğumuzu fark ediyorum. Seçim süresinde tüm temaslarım esnasında anladığım odurki, ülkemde coğrafyası gereği kültür, zeka, ahlak ve edepli olma anlamında görünürden çok daha fazla neslimizin olduğunu fark ettim. Ancak bugün sokaklarında gezdiğim Rize’de yaşayan tüm bireylerden aldığım bu olumlu sinerji diyorki bulunmaz hint kumaşı olsan da sen talipli olmadıkça eski fosiller kimseye bir görev vermez. Başarı sürekli tedirginlik yaşadığın süresince daim olur. Verimli olmak ise hüküm sahibi olduğun süre içerisinde güçlü iktidar ile sonuç verir.  Üretken bir toplum olmak ve gelecek için olumlu çabalar için sayısal üstünlükle iktidar olmak zorundayız. Arkadaşlar bu değişim için toplumsal fayda adına elinizde var olan bu şartları hepimizin olan odamızı  bir ailenin hükümdarlığına bırakmayalım. Gelecek nesiller için çok daha fazla çaba bekliyoruz"