Rize’de hayata geçirilecek dev projelerden biri olan Salarha Tüneli projesi için önemli bir adım daha atıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü tünelin geçeceği alan boyunca zemin çalışmasına başladı.


Rize merkezi  Salarha bölgesine bağlayacak  tünel  2 bin 700 m gidiş, 2 bin 700 m geliş olmak üzere çift tüp olarak projelendirildi. Çamlıbel Mahallesi’nden başlayacak tünel  Paşakuyu, Dağsu, Hamzabey Mahalleleri güzergahında ilerleyip Dörtyol mevkiinde son bulacak. Tünel, güzergahı boyunca yer yer 90 metreyi bulan derinliklerde ilerleyecek. Bir taraftan Salarha Tüneli için çalışmalar sürerken , diğer yandan Güney Çevre Yolu’nun Tophane, Çamlıbel ,Paşakuyu Mahallelerinden geçecek viyadük içinde zemin incelemesi yapılıyor


Karayolları ağında bulunan tünel ve viyadük için ekipler toprak yapısını belirlemek amacıyla evlerin arasında sondaj çalışması yapıyor. Tünellerin geçeceği derinliğe kadar inilerek zemin şartları belirlenirken projenin yapılacağı alandaki mahalle sakinleri tedirginlik yaşıyor. Tünellerin patlatma yöntemiyle açılacağı ihtimali üzerine özellikle Çamlıbel ve Paşakuyu Mahallesi sakinleri endişeli. Yer yer heyelanların yaşandığı bu mahallelerdeki bina sakinleri tünellerin yapım aşamasında heyelan riskinin göz önünde bulundurulmasını istiyor.