Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde bin 962 eser ortaya koydu.

Yarışma kapsamında, öğrenciler "Neden Satranç Oynuyorum" sorusuna bin 119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile cevap verdi. Yarışmaya katılan bin 962 eserden 90'ı seçilirken ilk 10'u dereceye girdi.

Yarışmada Şiir dalında ortaokul kategorisinde Rize Denizciler Ortaokulu öğrencisi Sedanur UZUN Türkiye 1.’si Oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Tablet Bilgisayar, Ahşap Satranç Takımı ve Satranç Kitabı ile ödüllendirilecek.

Kompozisyon dalında ortaokul kategorisinde Rize Denizciler Ortaokulu öğrencisi Zülküf Berat BAŞ Türkiye 7.’si oldu. Federasyon tarafından Ahşap Satranç Takımı ve Satranç Kitabı ile ödüllendirilecek.

Yine Kompozisyon dalında lise kategorisinde Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Yarennur EKŞİ Türkiye 8.’si Oldu. Ekşi’ye Ahşap Satranç Takımı ve Satranç Kitabı hediye edilecek.