Sedat Peker sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili  "ligde kalma şansını neden son maça bıraktınız "diye sorarak şu açıklamayı yaptı.

"

Kıymetli Dostlarım,

Memleketim olan Rize’nin küme düşmüş olması şahsımı çok üzmüştür. Ancak bir anlık sinir ile açıklama yapan Rizespor başkanı ve teknik direktörünün sözleri ise ne yazık ki daha fazla üzülmeme sebep olmuştur.

Bizden önceki nesiller böyle sudan sebeplerle bu iki ilin (RİZE - TRABZON) insanları arasında maalesef ki soğukluk oluşturmayı geçmişte başarmışlardı. Şahsım ve benimle aynı yaş grubunun insanı olan sporcular, tribün liderleri ve bu iki şehrin gençleriyle yaptığımız fedakâr çalışmalar sayesinde eski soğuklukları ortadan kaldırabilmeyi başarmıştık.

Trabzonspor'un Bursaspor'a kasıtlı yenildiğini bu sebeple de Rizespor'un küme düştüğünü ima ederek bu şehir, bu olayı yüz yıl unutmaz sözünü edenler şunu iyi bilmelidirler ki makam sahibi insanlar söyledikleri sözün nelere sebep olacağını en azından öngörebilmelidirler.

Eğer öngöremezlerse o zaman adama sorarlar bir sene boyunca ligin üst sıralarına çıkmak yerine ligde kalma şansını neden son maça bıraktınız. Benim görebildiğim Trabzonspor oynamıştır, yenilmiştir. Rizespor küme düşmüştür. Bunun haricinde söylenen her söz bu ülkenin çimentosu olan bu iki ilimizin insanları arasında soğukluk yaratmaktan başka hiç bir şeye yaramayacaktır.

Sorumluluk sahibi olan insanlar eğer ki kötülerin değirmenine su taşımak istemiyorlarsa bundan sonraki yapacakları açıklamalarda daha ölçülü ve nezaketli olmalıdırlar. Ancak bu sayede kötülerin değirmenine su taşıyıp fitne ateşini yakmamış olurlar."