Şehir merkezine bağlı Hamzabey mahallesinde inşa edilen rehabilitasyon merkezinin inşaat çalışmalarını inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 7 dönümlük alan içerisinde Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

300 HAYVAN KAPASİTELİ MERKEZ VE HAYVAN HASTANESİ

Başkan Kasap, “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’mizin inşa çalışmalarına başladık. Bu mekan içerisinde yaklaşık olarak 300 hayvan kapasiteli bir merkez oluşturmak hedefindeyiz. 7 dönümlük bir arazi içerisinde hayvan hastanesi, hayvan bakım odaları, hem de idari binadan oluşan bir inşaat alanımız mevcuttur. Projemizi Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yüzde 40’lık desteğiyle önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmet vermeye başlamasını sağlayacağız. Böylelikle söz verdiğimiz projelerden bir tanesini daha dönemimiz bitmeden gerçekleştireceğiz.” dedi.

Başkan Kasap, “Bütün sokak hayvanlarını toplayıp burada barındırmak mümkün değildir. Dünyada ve ülkemizde hayvan hakları bakımından olay ele alındığında hayvanların devamlı olarak kapalı bir alanda bulundurulmaları zaten yasaktır. Bu doğrultuda belli sayıdaki hayvanın rehabilitasyonunu hem de bakımı sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. 300 hayvanı rehabilite edip dönüşümlü olarak devamında başka bir 300 hayvanın rehabilite edilmesi amaçlanacaktır. Bu sayede şehir içerisinde oluşabilecek hayvan popülasyonunu azaltılacaktır” diye konuştu.