Sosyal gazetecilik anlayışıyla siz okuyucularına 8 yıldır haberlerden haber veren GazeteRize olarak bu kez haber olmadan önlem alınması için bize düşen görevi yerine getiriyoruz.

Amacımız olay yaratmak değil ancak kötü bir sonuç doğurmadan, birilerinin canı yanmadan ve üzücü bir haber oluşmadan bir konuya dikkat çekmekti. Umarım başarılı oluruz ve aşağıda belirttiğimiz konuda yetkililer iç acıtıcı can yakıcı manşet oluşmadan gerekli çalışmaları yaparlar.


Spor İli Rize sloganıyla Rize’ye kazandırılan ve 2009 yılında açılışı yapılan, yeni adıyla Çaykur Didi Stadı ile aynı alanda yapılıp 2014 yılına açılışı yapılan olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonuna aradan geçen süreye rağmen tesislere toplu taşıma ile giden vatandaşlara iki şeritli yoldan karşıya geçebilecekleri bir alt geçit veya üst geçidin yapılamaması vatandaşın tepkilerine neden oluyor.


Yaklaşık 15 bin kapasiteli ÇAYKUR DİDİ Stadının, 3 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonuna ve 1.028 kişi kapasiteli olimpik yüzme havuzuna gerek il merkezinden gerekse ilçelerden gelen vatandaşlar geliş gidişlerde araçlarla adeta köşe kapmaca oynuyor. Merkezden Salarha, Güneysu, Sanayi ve Gündoğdu istikametine giden araçlar ile ilçelere giden toplu taşıma araçlarının kullandığı ana yol güzergâhının geçtiği yol adeta faciaya davetiye çıkartıyor. Özellikle Süper Lig maçlarının olduğu günlerde yolda kargaşa yaşanırken görevli polisler sayesinde trafik yavaşlatılırken diğer günlerde burası tehlike saçmaya devam ediyor.


Yüzme havuzunu ve kapalı spor salonunu kullanan özellikle küçük sporcular aileleri ile buradan karşı karşıya geçerken tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Söz konusu alanda ne bir yaya geçidi ne bir trafik lambası ne de bir alt veya üst geçit yok. Trilyonlar harcanarak yapılan bu tesislere ulaşmak bu kadar zor olmamalı diyen vatandaşlar tedbir alınması için birilerinin canımı yanması lazım diye yetililere serzenişlerini dile getiriyorlar.


Sorumlu gazetecilik anlayışıyla dile getirdiğimiz bu haber inşallah ses getirir bu sorun faciayla sonuçlanmadan Rize’ye yakışır bir şekilde çözülür.