Rize Belediyesi Meclis Üyelerinden iş adamı Hüsnü Kemal Zaimoğlu Gündoğdu da bir iftar yemeği düzenledi.

 

İftar yemeğine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

 

İftar yemeği öncesinden Kaçkar Tv ekranlarından yayınlanan İftar özel programında konuk olarak Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın yanısıra Belediye Meclis üyeleri konuk odu.

 

Canlı yayında Rize Belediyesinin çalışmalarını değerlendiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ekip olarak Rize'nin geleceği için meclis üyeleri ile sürekli istişareler içinde proje bazında çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yaparak yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

Başkan Kasap canlı  yayında yaptığı konuşmasında: Bir buçuk yıllık belediye başkanı olarak bu süre içerisinde sürekli bahsetmiş olduğumuz 10 numara projelerimizin yanında hizmetlerimizin kalitesini arttıracak bir çok çalışmaya daha imza attık. Özet olarak belirtmek gerekirse göreve geldiğimiz günden itibaren Rize Belediyesi olarak, makine parkımızı geliştirerek bir çok yeni aracı bünyemize kattık. Yeni bir itfaiye aracı aldık ve bu araçtan Türkiye de sadece 3 adet bulunmakta olup, 2,5 milyon tl'lik maliyete sahiptir. Aracımız 1 dakika gibi kısa bir sürede yangını söndürebilme noktasında hazır hale geliyor ve 15 kata kadar merdiveni yükselebiliyor. Böyle bir aracı ilimize kazandırdığımız için mutluyuz.

 

ASFALT TESİSİMİZİ YENİLEYEREK SON TEKNOLOJİ BİR TESİS HAYATA GEÇİRDİK.

 

Rize Belediyemizin yaklaşık 15 yıllık bir asfalt tesisi vardı. Eskimiş olması nedeniyle ve üretim kapasitesinin düşük olması nedeniyle geçtiğimiz yıl çok fazla bir asfalt dökemedik. Asfalt tesisimizi 4 milyon tl gibi bir bütçe ile yenileyerek, sıfır ve çevre dostu bir tesis oluşturduk. Bu tesisimiz son sistem olup saatte 200 ton asfalt üretebilecek bir yapıya sahiptir. İnşallah bu yıl havalar müsaade ettikçe gereken her yeri asfaltlayarak vatandaşımızın talebine cevap vereceğiz. Ayrıca bu tesisimiz sadece Rize merkeze hizmetle sınırlı değil, çevre ilçelerimize de hizmet vermektedir.

 

ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMİYORUZ.

 

Rize'nin İmar planını yeniden ele aldık ve iller bankası aracılığı ile yapmış olduğumuz bu çalışma devam ediyor, inşallah 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde bu çalışmayı bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında muhtarlık ofislerimizi ve taksi duraklarımızı yerel mimariye uygun yeniden inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. Engelsiz Rize projemiz çerçevesinde yürüyen merdiven ,engelli asansörü ve engellilerimiz için şehir içerisinde Engelli yaya yolu yaptık.

 

RİZE'NİN SU ŞEBEKESİ ÇOK ESKİ.

 

Rize'nin su şebekesinin çok eski olduğunu belirten Başkan Kasap, sürekli meydana gelen su kesintilerinin şehrimizde su yetersizliğinden olmadığını aksine çok güçlü bir su tesisine sahip olduklarını belirterek, su kesintilerinin nedeninin su şebeke hatlarının eskidiğini ve artık yetersiz kaldığını bu yüzden arıza verdiğini söyledi. Ayrıca Kasap, elde olmayan sebeplerden dolayı arıza nedeniyle oluşan su kesintileri için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Rize Belediyesi olarak su şebeke hattımıza bir taraftan yenileme çalışmaları yapıyor, diğer taraftan da 2017 yılının başında başlamayı hedeflediğimiz bir Avrupa Birliği projemiz var. Bu proje ile Rize'nin yaklaşık %90'lık su şebekesini yenileyeceğiz. Projemizin kredisi hazır sadece teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra şebekenin tamamen yenilenmesini sağlayacağız.

 

SOKAK HAYVANLARIMIZ İÇİN DAHA BÜYÜK BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ OLUŞTURUYORUZ.

 

Sokak hayvanları için özellikle Belediye  Meclis Üyemiz Burak Çakıroğlu'nun da veterinerlik mesleği itibari ile  içerisinde olduğu bir rehabilitasyon projesi çalışması içerisindeyiz.  Bu proje şuan var olan rehabilitasyon alanımızdan daha büyük bir alana sahip olacak. Şu aşamada biz belediye olarak şehir merkezimizde bulunan hayvanlarımızı kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarında bulunuyoruz. İleriki süreçte şuan alt yapısını oluşturduğumuz Çayeli ilçemizde bütün Rize'yi kapsayacak şekilde elimizde var olandan daha büyük bir rehabilitasyon merkezi oluşturacağız" dedi.

 

Canlı Yayının ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri beraber iftar yaptılar.