Geçen yıl yaklaşık 950 bin kişinin ziyaret ettiği Rize Tanıtım günlerine bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuar 26-29 Mart 2015 arası açık kalacak.

Rize, tarihi, kültürel turizmi, yemekleri ve geleneksel kıyafetleriyle Feshane Milletlerarası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıtıma çıktı.  Fuarda mahalli yemekler, Rize çayı mahalli kıyafetlere kadar Rize’ye has kültürel mamuller var.

THY BAŞKANI TOPCU, AK PARTİ ADAYI BORAN'DA ORADAYDI

Rizelilerin bugün ki misafiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı THY Yönetim Kurulu başkanı Rizeli, Hamdi Topçu. İşadamı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemşerilerinden Ali Rıza Şişman, İstanbul 3. Bölge Ak Parti Milletvekili aday adayı gazeteci Dursun Boran dı.

Topçu, tüm stantları tek tek gezdi. İlçe belediye başkanları, kaymakamları, esnafları ziyaret edip, bilgi aldı. Alış veriş yaptı.

İstanbul Eyüp’te başlayan ve 4 gün halka açık olan Rize günlerinin açılış törenine, Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman,  Vali Ersin Yazıcı, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Erdoğan, Kaymakamlar ve Rize İlçe Belediye Başkanları, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fındıklı Beleidye Başkanı Adnan Özbalaban ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan göndermiş olduğu mesajda “Bu faaliyet Rize’mizin mahalli kültürünün yaşatılmasına faydalı olacaktır.  Şehrin kendine has tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına büyük fayda sağlayacaktır. Rize’nin ekonomik, kültürel, sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından da önemli. Birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine de vesile olan tanıtım günleri dolayısıyla sizleri tebrik ediyor, kıymetli hemşerilerimi ve tüm misafirlerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum”.

Topçu ve Şişman, burada gördüğümüz zenginliğin orijinalini yaşamak için herkesi Rize’ye bekliyoruz “dedi.

Fotoğrafta: Rize günlerini ziyaret eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Mali Müşavir Hamdi Topçu, Rizeli işadamı, müteahhit A. Arıza Şişman, Ak Parti İstanbul Milletvekili aday adayı Gazeteci Dursun Boran. Fındıklı ilçesi tanıtım standında, Belediye başkanı Adnan Özbalaban bir arada görülüyorlar.