TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında araştırma yani (Matematik – Fizik – Kimya – Deniz Bilimleri) alanında 20 proje; Tanıtım yani Edebiyat alanında 1 proje; Tasarım yani Matematik ve Denizcilik alanında 9 proje olmak üzere toplam 30 projeyle birlikte gönüllü 4 projenin katılımıyla toplamda 34 projeyi  60 öğrenci 33 danışman öğretmen nezaretinde çalışmalarını ortaya koydular.

Okul Müdürü Vedat MAZGAL yapmış olduğu açılış konuşmasında, “TÜBİTAK ‘ın desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.” dedi.

Okul müdürünün ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Hamdi YILMAZ, ‘Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Bu fuar ve sergilerde çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.”dedi.

Bilim fuarının stantları gezilmesinin ardından okulun Fotoğrafçılık ve Resim kulübü öğrencilerinin gerçekleştirdiği 30 adet fotoğraf 25 adet  resimden oluşan sergi gezildi.