“Merkez ve Güneysu İlçeleri Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım” kapsamında Geçirgen Tersip Bendi Projesi ve bununla birlikte moloz bariyeri projeleri tamamlandı. Türkiye’nin en çok yağış alan illerinden birisi olan Rize’de örnek bir proje olarak Güneysu’da uygulanan geçirgen tersip bendi ile aşırı yağışlar sonucu yukarı havzadan gelen ağaç dal gibi malzemelerin aşağılara inmesi engellenerek, bu malzemelerin köprü ve menfezleri tıkamasının önüne geçilecek.

“İnsanımızı ve Toprağımızı Taşkın Zararlarına Karşı Korumaya Devam Edeceğiz”

Rize’nin 1.500 mm yağış ortalamasıyla Türkiye’nin en çok yağış alan şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:

“Taşkınlar açısından Rize riskli bir ilimiz. Burada muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz ve yeni projeleri uyguluyoruz. Taşkın koruma tesisleri inşa etmenin yanı sıra ülkemizde ilk defa uyguladığımız geçirgen tersip bendini hizmete aldık. Bu tür projelerle insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarına karşı korumaya devam edeceğiz.”