Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi bu yıl ilginç bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Pastacılar Festivali Çamlıhemşin İlçesi’nde başladı. 20 Mayıs Dünya Kek ve Pasta Günü‘ne denk getirilen organizasyona Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren bir çok pasta firması katıldı. Etkinlik kortej yürüyüşü ve tarihi kemer köprü üzerinde gerçekleştirilen sembolik kurdele kesimi ile başladı.
Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen organizasyona Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu üyesi Sabahattin Okumuşoğlu ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice kep ve önlük giyerek katıldı.
Etkinlikte bölgenin sembollerinden olan kemer köprü şeklinde yapılan dev pasta kesilerek davetlilere ikram edildi. Dört gün sürecek etkinliklerin ilerleyen bölümlerinde; pasta yarışması ve halkında katılımı ile pasta uygulamaları gerçekleştirilecek. Etkinliğin son gününde ödüllü Ayder Boğa Güreşleri'nin ardından yüzlerce kişinin katılımı ile pasta savaşı yapılacak.