Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen Merkez İlçe ortaokul müdürleri toplantısında Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, okullarımızda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili okul müdürleri ile fikir alışverişinde bulundu. 

Mesleki eğitimin önemine değinen Vali BEKTAŞ, "En kısa zamanda ilimizde yüzde yetmiş oranında öğrenciyi mesleki eğitime yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için sizler ve bizler elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bununla birlikte il merkezinde ikili eğitimin devam ettiği okullarımızı tekli eğitime ve il genelinde aynı binayı kullanan ilkokul ve ortaokul dönüşümlerini ivedilikle çözüme kavuşturmalıyız. "dedi

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, konuşmasına "KodlaRize Projesi ile Kodlama ve Dyned´e daha çok önem vermeliyiz. Biz bu projede öğrencilerin günlük hayatta İngilizce konuşma eksiği olmasın diye çalışıyoruz. Veli ve öğrencileri bu konuda ikna edip, öğrencilerin çalışmalarını takip etmeliyiz. Okul müdürü işin içine girip öğrenci çalışmalarını takip etmelidir. Yeni dünyaya çocukları hazırlamamız gerekiyor. Çocukları kod okur yazarı yapmazsak gelecekte sadece piyon olurlar. Kodlama ve Dyned´te düzeni kurduk, gayet iyi gidiyoruz." diye devam etti.

Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda oluşturulan kodlama ve Dyned atölyesini ziyaret eden Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, öğrencilerle sohbet ederek proje hakkında fikirlerini sordu. 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ziyaretlerinden dolayı Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ´a hazırlamış oldukları hediyeleri takdim ettiler.