Güney köyündeki evinin önünde ayının saldırısına uğrayan Kuyumcu, yakınları tarafından Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaşlı kadın, buradaki ilk müdahalesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

 

Kuyumcu'nun damadı Hüseyin Döne, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayınvalidesinin evinin kapısında yemek yediği sırada ayının saldırısına uğradığını anlatarak, "Kayınvalidemin bağırmasıyla torunları, çocukları ve gelini yanına geldi ve yaralandığını gördüler. Daha sonra da kendi arabalarıyla hastaneye kaldırdılar" dedi.

 

Döne, ayıların yörede ürünlerine de zarar verdiğini belirterek, "İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. 92 yaşındaki kadın ve annenin bu yaşta bunları yaşaması çok acı. Yetkililer, ayılara artık sahip mi çıkacaklar, ne yapacaklarsa yapsınlar. Ayılar arı peteklerimizi yiyor, bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de insanlara saldırıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Taş da Kuyumcu'nun sol çene bölgesindeki kırık dışında, kalp bölgesinde de yaklaşık 30 santimetrelik yara oluştuğunu söyledi.

 

Yaraların enfeksiyon riskine karşı temizlenmesinin arından hastaya çene kırığı ameliyatı yapılacağını kaydeden Taş, "Şu an hastamızın hayati tehlikesi yok. Oluşabilecek kuduz ve tetanos riski açısından halen daha gözetim altında tutuyoruz" bilgisini paylaştı.