Ülkemiz geneli ve bilhassa Karadeniz Bölgemiz için, yerli ve yabancı turisteler için en cazip mevsim yaz aylardır. Fakat son 10 yıldır başta Doğu Anadolu olmak üzere, Doğu Karadeniz Dağlarımızda da kış turizmi önemli bir tanıttım ve cazibe merkezleri olmaya başlamış durumdadır.

Malumunuz her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde turizm haftası kutlamaları programlarıyla birlikte, yaz turizmi sezonu başlamış olmaktadır.

Bu yılkı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Organizasyonunda, Rize Green Hotel’de, Rize Basınının davet edildiği kahvaltılı basın toplantısına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve Rizem Kültür ve Turizm Derneği YK Başkanı Ramazan Aydoğan ve bir kısım ilgili resmi ve özel kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte, 15-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Rize genelinde kutlanacak olan “41.Turizm Haftası” etkinlikleri hakkında Rize’deki yazılı ve görsel basını detaylı bilgilendirilip, Rize basının Rize turizmine haber ve fotoğrafçılık noktasında sağlamış olduğu tanıtıcı katkıya teşekkür edildi.

Toplantı boyunca, yaklaşan turizm sezonu öncesi, Rize’yi ziyaret edecek turistlere gerekli konforun sağlanması için yapılması gereken uygulamalar konusunda Rize basınıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rizem Kültür ve Turizm Derneği YK Başkanı Ramazan Aydoğdu ve yönetim kuruluna ve Rize’de turizm tesisi bulunan ve Rize’ye yeni tesisler kazandırma çalışmalarını tamamlamak üzere olan ve yeni turizm tesisi, turizm yatırımı projesi olan özel yatırımcılara, devlet olarak üzerine düşen sorumlulukları her zaman yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, yatırımcılara teşekkür etti.

Rize’nin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağları’nın yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, trekking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip olduğunu belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Geleceğimiz olan bu önemli değerlerin her biri, bizim birer kalıcı ve nimet türünde ürünümüzdür. Bizlere düşen görev, bu değerlerimizin tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapıp, Rize’yi turizm sektöründe hak ettiği noktaya taşımak olmalıdır” dedi.

Rize Valisi Bektaş, “Son zamanlarda Arap turistlerin ve turizmcilerin bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, Turizm sektöründeki en önemli sıkıntılardan bir tanesinin kalifiye elaman sıkıntısı ve bir diğerinin de turizm sezonunun kısa bir döneme sıkışmış olmasının olduğuna vurgu yaptı. Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye olan taleplerin artacağını dikkate alarak bu sorunları biran önce çözme çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.

Vali Bektaş; “Biz idare olarak Rize’de kış turizmini canlandırmak ve sezonu 12 aya yaymak adına Ayder’de Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladık. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. Sizlerde sektördeki gelişmeleri yakından takip edip bu profesyonel hizmeti misafirlerinize sunabilmek adına personellerinizi sürekli hizmet içi eğitimlere tabi tutmalısınız. Ancak bu şekilde turizm sektöründe ön plana çıkabiliriz. Turizm Haftası süresince gerçekleştirilecek etkinliklerin Rize’nin turizmine olumlu katkı sağlaması temennisinde bulunarak, sektör temsilcilerine bereketli ve Rize’nin tüm güzelliklerinin, sezon boyunca verilen hizmet ve çalışmaların başarılı geçmesini diliyorum.” temennisinde bulundu.

Bu şehirde ve bu bölgede yaşayan herkesin ortak görüşü ve önerisi, Rezenin hızla gelişmesi, ekonomik ve sosyal yönden büyümesi dünyada eşi, benzeri bulunmayan doğal ve oldukça bakır güzelliklere sahip Rize’nin Türkiye’nin turizmde marka şehirlerden bir şehir olması gerektiğini söyler dururuz. O zaman bu şehirde yaşayan herkese Rize’nin turizmin olması gereken, yere ulaşması için hepimize düşen vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmekle mükellefiz.

Not. Rizem Kültür ve Turizm Derneğinin hazırlamış olduğu, “RİZE TURİZM REHBERİ” tanıtım kitapçığından ve Rize turizmine harcadığı gayretli emekten dolayı, RKTD Başkanı Ramazan Aydoğan’ı ve Rize turizminin her yıl gelişmesinde güzel çalışmalar imza atan, Rize İl Kültür ve Turizm Müdür İsmail Hocaoğlu’nu tebrik ediyorum.