Çaykur Rizespor’da teknik direktör Hikmet Karaman, alışma, kaynaşma ve uyum sorununu çabuk atlatmak için transferlerin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Kaleciler, Charles Itandje, Gökhan Akkan ile birlikte Robin Yalçın, Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan'ı alan Yeşil-Mavililer transferdeki tüm ağırlığını Tjaronn Chery ile Filip Helender'e verdi.

Teknik direktör Hikmet Karaman'ın dün akşam telefonla görüştüğü yıldız oyuncu Tjaronn Chery’e Rize ve Rizespor hakkında bilgi verdiği belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcının Robin Yalçın'ın transferinde olduğu gibi Hollandalı oyuncuyu da etkili bir konuşma yaparak ikna ettiği bildirildi.

Hollandalı 27 yaşındaki oyuncuyu ikna edip transferini bitirmekte kararlı olan Çaykur Rizespor'un büyük aşama kaydettiği bildirildi. Hikmet Karaman'ın dün akşam yaptığı telefon görüşmesiyle Tjaronn Chery, Yeşil-Mavili takımda oynamaya konusunda ikna edilirken, Groningen ile de pazarlıklar sürüyor.

Groningen’de 80 maçta 27 gol atan Chery ile el sıkışmaya yakın olduğu ifade edildi.

Hikmet Karaman'ın isteğini yerine getirmek için kolları sıvayan yönetim Tjaronn Chery ile birlikte İsveç'in Malmö takımından Filip Helender içinde temaslarına devam ediyor. Bu transferlerin 1 hafta içinde bitirilmesi bekleniyor.