Çaykur Rizespor transfer döneminde Alanyaspor’dan Özgür Çek, Denizlispor’dan Recep Niyaz, Kardemir Karabükspor’dan Oguzhan Aynaoglu, Iraklı milli takım oyuncuları Ali Husni Faisal ve Ali Faez, İran milli takım oyuncuları Mehdi Taremi ve Ramin Rezaeian, Fas milli takım oyuncusu Marwane Saadane, Slovenya'nın Olimpija takımından Matic Fink ve Fatih Karagümrükspor'dan Serkan Odabaşoğlu'nu kadrosuna kattı. Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen ve Marwane Saadane'nin dışında tüm transferlerin katıldığı tanıtım toplantısında Çaykur Rizespor yöneticileri Ömer Faruk Ofluoğlu ile Mehmet Erdoğan'da yer aldı.



"TEKNİK HEYETİMİZ MÜTHİŞ BİR TRANSFER ÇALIŞMASI YAPTI"

Burada açıklama yapan Çaykur Rizespor yöneticisi Ömer Faruk Ofluoğlu, bu yıl transferleri teknik heyetin yönetiminde yönetimindeki Scaut ekibinin yaptığını belirterek "Teknik ekibimiz müthiş bir çalışma ile değerli oyuncuları kadromuza kattı. Bu transfer yöntemimizle daha başarılı olacağımızı inanıyorum. Bu yıl yapılan transferlerle takımımızın yaş ortalaması 4 yaş gençleşti. Bu geleceğe yönelik önemli bir adım. Yabancı oyuncularımızın çoğu ülkelerinin milli takımlarında oynuyor. Buda çok önemli bir özellik. Yeni transferlerimiz takımımıza hayırlı olsun." dedi.



"A MİLLİ TAKIMA YÜKSELMEK İSTİYORUM"

Çaykur Rizespor'un yeni transferi Özgür Çek, Hikmet Karaman'ın isteği doğrultusunda geldiğini belirterek "Hedefleri olan bir camiaya geldiğimi düşünüyorum. Buraya gelmemizde hocamızın katkısı büyük oldu. Hedefleri olan takıma katkı vermeye geldim. Her futbolcunun hedefi A milli takımdır. Milli takımların bütün kategorilerinde bulunduğuma ama A milli takımda oynayamadım. Hocamızın önderliğinde bu başarıyı yakalamak istiyorum. Hikmet Hoca'nın bana katkısının çok olacağına inanıyorum."dedi.



Yeni transfer Matic Fink ise "Burada olmaktan mutluyum. Sabırsızlıkla çıkacağım ilk antrenmanı bekliyorum." dedi. Recep Niyaz'da "Güzel bir camiada bulunduğum için mutluyum. Bu camia için elimden geleni yapacağım." dedi.