Süper Lig’den TFF 1. Lig’e düşen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Aytemiz Alanyaspor maçının ardından  TRT Spor kanalında yayınlanan Stadyum programına bağlanan Karaman takımda kalıp kalmayacağını dair açıklamalarda bulunurken  ‘’Bu konu çok sıcak bir konu. Bu konuyla ilgili mutlaka bir öz eleştiri, mutlaka başkan var, yönetim var, daha farklı yerler var.  Bunu bir özeti çıkacak. Bu takım 36 puanla küme düştü. Bunu mutlaka değerlendireceğiz. Bu takım oynadığı futbolla verdiği mücadeleyle, oynadığımız bütün maçlara bakın. Devam edilip edilmeyeceği yönetimle oturup bunlar değerlendirdikten sonra karar verilir.’’ ifadelerini kullanmasının ardından Çaykur Rizespor kulislerinde ise Başkan Metin kalkavan'ın ipleri eline alacağı ve Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme sonrasında teknik direktör konusunda nihayi kararın verileceği söylentileri dolaşıyordu.

Edinilen bilgiye göre Çaykur Rizespor Kulübü yönetiminin Teknik Direktör Hikmet Karaman ile devam etme kararı aldığı öğrenildi. Çaykur Rizespor yönetiminin Karaman'la yola devam etme kararını bugün kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Öte yandan kamp yeri bulma konusunda sıkıntılar yaşayan yeşil mavili ekip 3 Temmuz'da Rize Mehmet Cengiz tesislerinde toplanacak. Kamp yeri için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.