TFF 1. Lig’in 5. haftası, Çaykur Rizespor- Ankaragücü maçına şahitlik edecek. Ligde 4’te 4 yaparak lider durumda bulunan Çaykur Rizespor ile ligdeki ilk 3 puanını almak isteyen Ankaragücü, bu hafta sonu kozlarını bir kez daha paylaşacak.

Türkiye Liglerinde 28 ve Türkiye Kupası’nda 5 kez olmak üzere toplamda 33 kere karşı karşıya gelen iki ekibin geçmişteki mücadelelerinde, çarpıcı istatistikler ve veriler göze çarptı.

İlk randevu

İki takım arasındaki ilk randevu, 1976-1977 sezonuna dayanıyor.  O dönem Türkiye 2. Futbol Ligi’nde aynı grupta yer alan iki ekibin mücadelesinde, Ankara’daki ilk maç 1-1 sonuçlanırken, Rize’de ikinci maç ise ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İki ekibin en son karşılaşmaları ise 2012-13 sezonunda gerçekleşti. O sezon yine TFF 1. Lig’de yer alan iki köklü takımın randevusunda, Ankara’daki maç Başkent ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci yarıda Karadeniz ekibinin evinde oynanan müsabakayı Çaykur Rizespor 3-0 kazandı.

Ankaragücü galibiyet sayılarında üstün

Çaykur Rizespor ve Ankaragücü arasında geçmiş yıllarda oynanan 33 karşılaşmada, Ankaragücü’nün galibiyet sayılarında üstünlüğü bulunuyor. Bu müsabakalarda, Ankaragücü 13, Çaykur Rizespor 10 galibiyet alınırken 10 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan maçlarda ise toplamda 76 gol kaydedildi. Bu gollerin 40’ını Ankaragücü, 36’sını Çaykur Rizespor hanesine yazdırdı.

Bu hafta sonu Rize’de oynanan önemli karşılaşma öncesinde Karadeniz’de yapılan maçlara bakıldığında, Çaykur Rizespor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Rize’de yapılan 17 maçtan, ev sahibi takım 10, Ankaragücü 2 galibiyet çıkarırken kalan 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu randevularda toplamda 37 kez ağlar sarsılırken, bu gollerden 25’ini Rize, 12’sini Başkent ekibi kaydetti.

Ankaragücü’nün Rize’de yüzü pek gülmüyor

Ankaragücü’nün Rize’de yapılan maçlarda yüzü pek gülmüyor. Sarı-Lacivertli ekip, Karadeniz’deki en son galibiyetini, iki ekibin Süper Lig’de mücadele ettiği dönemi içeren 2004-05 sezonunda aldı. Ankaragücü, deplasmanda rakibini o sezon 08.05.2005 tarihinde Cenk İşler ve Onur Acar’ın attığı gol ile 2-1 yendi. 12 yıldır rakibini deplasmanda yenemeyen Başkent ekibi, bu hafta sonu Rize’den 3 puanla ayrılarak hem bu kötü unvanı sonlandırmak hem de bu sezonki ilk galibiyetini almak istiyor.

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında yapılacak olan 34. karşılaşma, bu Pazar (Yarın) günü saat 17.00’de başlayacak. Rize Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak maçı, FIFA kokartlı hakemlerden Alper Ulusoy yönetecek.

Kaynak: Klasspor / Ahmet Sülak