Yeşil – mavili takım süper ligde geride kalan son üç sezon devre arası transferinde kadrosuna 12 oyuncu takviyesi yapmıştı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay döneminde devre arası transfer manyağı olan yeşil – mavili kulüp o dönemde sırasıyla; Lualua, Engin Baytar, Aykut Akgün, Liban Abdi, Deniz Kadah, Mutamba, Ümit Korkmaz, Mehmet Gürkan ve Ahmet Görkem Görk'ü kadrosuna katmış, bu oyunculardan daha sonra göreve gelen Uğur Tütüneker, Lualua, Deniz ve Ümit Korkmaz'dan kısmen yararlanmış, Mutamba başta olmak üzere diğer transferler boş çıkmıştı.

Yeşil – mavili takım önceki sezon devre arası transferinde iki nokta atışı yaparak ikinci devre büyük bir çıkış yakalamıştı. Teknik direktör Hikmet Karaman, Ocak ayı transferinde santrafor Kylı Lafferty ve orta saha oyuncusu Fransız Obranıak transferinde beklenen verimi almayı bilmişti. O sezon ilk devreyi 14 puanda toplayan Rizespor, ikinci devre Obranıak ve Lafferty'nin verdiği katkı sonrası ligi tehlike bölgesinden uzak bir yerde bitirmeyi bilmişti.

Çaykur Rizespor devre arası transferinde geçen sezon sadece iki oyuncuyu kadrosuna dahil etmişti. Yeşil – mavili ekip Hikmet Karaman'ın onayı sonrası gündeme gelen bir çok oyuncuyu veto ederken ilk devre toplandığı 24 puanın güveni altında stoperde Sivasspor'dan Ümit Kurt ve alt liglerden Kerem Şişman'ı transfer etmiş, genç oyuncu Kerem'i Pazarspor'a kiralamıştı.