TFF 1. Lig'in 15. haftasında yarın deplasmanda Akın Çorap Giresunspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un kulüp başkan vekili Hasan Kartal, bu maçı kazanarak üst sıralarda kalıcı olmak istediklerini söyledi.

Kartal, yaptığı açıklamada, ligde son üç haftada 7 puan toplayarak yeniden üst sıralarda kendilerine yer bulduklarını belirterek, bunun da camiaya olumlu yansıdığını ifade etti.

Ligde ilk yarının sonuna yaklaşılırken özellikle üst sıralardaki takımların puan kaybına tahammülü olmadığını vurgulayan Kartal, "Rakibimiz çok değerli bir kadroya sahip. Son haftalarda kaybettikleri puanlar kimseyi yanıltmasın. Çok iyi oynamalarına rağmen yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedikleri için şanssız puan kayıpları yaşadılar. Bu maç onlar için de bizim için de final niteliğinde." dedi.

Her iki takım için de adeta 6 puan değerinde bir maç olacağına dikkati çeken Kartal, "Zirve yarışı her geçen hafta zorlaşıyor. Süper Lig'e yükselme mücadelesinde ilk yarıyı en az kayıpla bitirme gayreti içindeyiz. Son haftalardaki topladığımız puanlar bizi yeniden zirve yarışının içine taşıdı. Giresun deplasmanında kazanarak üst sıralarda kalıcı olmak istiyoruz." diye konuştu.

Karadeniz'de iki kardeş kulübün mücadelesinde dostluğun ön planda olacağına işaret eden Kartal, "İki takım da Süper Lig için yarışıyor. Temennimiz sezon sonunda iki takımın da bunu başarması. Futbolda mutlaka birileri kazanır, birileri kaybeder. Bizim için kazanılan 3 puandan çok dostluklar önemli. Hak edenin kazandığı güzel bir maç olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.