Süper ligin son haftasında oynanan ve sonucu itibariyle Çaykur Rizespor’un bir alt lige düşmesine neden olan Trabzonspor Bursaspor maçının ardından gerek sosyal medyada gerekse üst düzey yetkili kişilerin yaptığı açıklamalar neticesinde Rize ile Trabzon arasında gerginleşen havanın ardından iki ilinde hatırı sayılır simalarından sağduyu çağrısı yapılıyor.

Ekşi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyon Başkanı Rizeli İş Adamı Hasan Ekşi ve MNS Yapı İnşaat ve Karadeniz Yapı Yönetim Firması Yönetim Kurulu Üyesi Suat Sandalcı’dan hem sağduyu çağrısı hem de sorumlulara üstü kapalı gönderme yaptılar.

Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada görevi alanlar görevlerini layıkıyla yapamıyorlarsa bırakmalıdırlar, Rizespor için en iyisinin dışarıdan destek alınmadan iç dinamiklerle yeni bir yapılanma gerektiğini vurgulayan İşadamı Hasan Ekşi: “Rizeli hemşerilerim Rize Spor küme düştüğü günden beri her Rizeli düşüncelerini sosyal medya ve basın veya diğer yayın araçlarıyla kamuoyuna duyurdular. Bir Rizeli olarak bende en çok üzülen hemşerim kadar üzüldüm ve rahatsız oldum. Evet, bir görev alındığı veya verildiğinde bir hakkın yapamayacaksan orada bulunmamalısın bizim güzel hemşerilerimiz görevini yapamıyorlarsa görevi bırakıp yeni bir yönetim oluşturulmalı niye en üsten başladim çünkü kademeler indikçe bu tekrarlanır bu durumdan kimse gücenmesin ve gerçekten zamanının en az yarısını yapacağı işe vermeli yoksa örnek ortada ne diyelim Testi kırıldı. Trabzon'a gelince ben hiç bir şey diyemiyorum o kendine yakışanı yaptı İnşallah yanılmış oluruz. On yıllar önce iki şehir arasında yine bir spor kalleşliği ve çeşitli sebeplerle Trabzon, Rize’ye hep zarar vermiştir. Bunu herkes biliyor. Biz STK lar olarak iki ilin ve Karadeniz'in diğer illeri arasındaki dargınlık ve farklı meseleleri çözerek barışın sağlanmasını başarmıştık. Çok kolay olmadı gerçekten biz bu işle çok uğraşmıştık bugün yine başa döndük !.. Keşke olmasa idi. Ama sorun Trabzon Sporun yönetiminde olsa bile Sizden ricam kardeşlik ilişkilerini yürütelim yeniden düşmanlık söylemlerine dönmeyelim tedbir alalım Rize li kardeşlerime sükunet ve Spor için alt yapıdan tepeye kadar yeniden dizayn için elimizden geleni yapalım. Hedefler konulmalı ve geriye dönmeden yürümeli. Rize için en iyi ne ise dışarıdan destek almadan yapılmalı Rizeliler bunu yapmaya muktedirler. İleride bu konuyu gündeme getirerek panel ve sempozyumlarla Spor adamlarımız İle iş adamlarımız ve kanaat önderlerinin de içinde olduğu toplantılar yapılarak bir çözüm bulunmalıdır.

MNS Yapı İnşaat ve Karadeniz Yapı Yönetim Firması Yönetim Kurulu Üyesi Suat Sandalcı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “ Büyüklerimiz bize Trabzon ve Rize illerimiz için aynı derenin balıklarıyız derler bizleri yeni nesil aydınlık insanlar için bu kültürde ve misyonda yetiştirdiler. Spor sahalarında yaşanan hadiseleri ve sonuçlarını kişiselleştirmemek gerekir bir Rizeli olarak sonuç ne olursa olsun aynı derenin insanlarına yakışır hareket ve üslupta bulunulması gerektiği düşüncesindeyim. Birilerinin, sosyal medya ve basın olmak üzere hedef kitlede yaratmak istedikleri birlik ve beraberliğimizi bozmaktan başka bir şey değildir. Bayrak yakmak, küfür etmek, Bu mübarek aylarda Müslüman Türk milliyetçi kültürün insanlarına yakışmamak ile beraber yeni nesile kötü bir tarih bırakmamak gerekir.” dedi