Fenerbahçe Teknik Direktörü Şenol Çorlu, U21 maçında sahalarda ender görülen bir harekete imza attı. Rakip oyuncunun yerde kaldığını gören Çorlu, 4. hakeme ‘Hocam penaltı’ dedi. Pozisyona Rizeliler’den daha çok itiraz eden deneyimli hoca ‘Devam’ kararı üzerine çılgına dönerken centilmence hareketiyle profesyonel takım hocası olan ve haksız iki penaltı sonrası pasta keseceğini açıklayan Vitor Pereira’ya sporun centilmenliğini hatırlattı.

Sportoto Süper Ligin 18. Haftasında Çaykur Rizespor’u biri net diğeri ise futbol camiasını ikiye bölen tartışmalı iki penaltı ile yendikten sonra saha içerisindeki hareketleri ve maçın ardından basın toplantısında yaptığı "17 maç bize hiç penaltı verilmedi, sonunda hakemler bize de vermeye başladı. Bir penaltı netse bana göre verilmelidir" diyen ve hatta maçın ardından pasta keseceğini açıklayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya nispet U21 Ligi’nde ise yeşil sahalarda eşine ender rastlanır bir olay yaşandı.
Sarı-lacivertlilerin Çaykur Rize’yi 2-1 devirdiği karşılaşmanın sabahında Dereağzı Tesisleri’nde U21 karşılaşmasında karşı karşıya gelen iki ekipten Rize, Kanarya’nın 1-0 önde götürdüğü mücadelenin ilk yarısında bir oyuncunun ceza sahası içinde düşürülmesiyle ‘penaltı’ bekledi.

O sırada oyunun durmasıyla itirazların şiddeti artarken, orta hakem Onur Çakır’ın ‘devam’ kararı Rizeliler’den çok sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Şenol Çorlu’yu çıldırttı. Ok gibi yerinden fırlayan başarılı çalıştırıcı, 4. hakem Musa Çopur’un yanına gelip, “Hocam bu pozisyon penaltı. Rize’nin hakkını yemeyin, penaltısını verin” şeklinde serzenişte bulundu.

‘KARLARI TEKMELEDİ’
Bu isyanın ardından hakemin “Penaltının standartları var” demesine çok sinirlenen Çorlu, tam 4 kez şiddetli şekilde “Penaltı, penaltı” diye bağırdı. Fakat çıkan ‘devam’ kararı üzerine deneyimli çalıştırıcı önündeki karları tekmeleyerek yedek kulübesinin yolunu tuttu.

Sarı-lacivertlilerin U21 takımı oyuncuları da tıpkı A Takım’daki ağabeyleri gibi Samed Karakoç ve Ahmethan Köse’nin golleriyle sahadan 2-1’lik skorla 3 puanla ayrılırken, mücadelenin ardından Kanarya’nın galibiyetinden çok konuk takımın hakkını sonuna kadar savunan Çorlu’nun herkese örnek olacak fair-play dersi niteliğindeki hareketleri konuşuldu.