2 – 1 kaybedilen Antalyaspor maçının ardından bir açıkama yapan Mete,  İlk devre takım olarak iyi mücadele etmediklerini dile getirerek;” Maça iyi başlayamadık, yine defans bölgesinde iki kritik hata bize pahalıya patladı. Kendi sahanda mutlak kazanmak gereken maçta ilk devre böyle skor dezavantajını düşmek işimizi bir hayli zora soktu. İkinci devre ortaya konulan hırslı futbol, bir kişi eksik maçın son dakikasına kadar puanı kovaladık ama olmadı. Bu sezon futbol şansı hiç bizim yanımıza olmadı. Şu bir gerçek ki, maçın başından itibaren tribünlerden bazı kesimlerin yönetimi istifa çağrısında bulunmaları takıma zarar veriyor. Bu tip olumsuz tepkiler futbolcuların şevkini kırıyor. Taraftarın öncelikli görevi futbolcuları desteklemektir. Maç sonu tepkilerini dile getirebilirler. Bulunduğumuz durumdan hiç memnun değiliz, ligin bitimine 10 hafta daha var, yarış devam ediyor, lig sonunda herkes eteğinde ki taşları döker, kimse merak etmesin” dedi.

Kweuke Kırmızı İle Tanıştı!
Çaykur Rizespor'un takım kaptanı Kweuke, dört sezondan beri mücadele ettiği yeşil – mavili forma altında ilk kez kırmızı kart gördü.
Antalyaspor maçında çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Kamerunlu oyuncu gelecek hafta Ankara'da oynanacak olan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

12 Maç ceza almıştı!
Futbol kariyerinde bundan önce sadece iki kırmızı kart gören Kweuke'nin Çek liginde mücadele ettiği Sparta Prag forması altında rakip takım oyuncunun bileğine basması nedeniyle gördüğü kırmızı karttan toplam 12 maç ceza almıştı. Kamerunlu oyuncu diğer kırmızı kartını İran liginde görmüştü.

Dost TavsiyesiÇaykur Rizespor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, eski takımı Rizespor'un bulunduğu durumun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Maç sonu Rizespor'u değerlendiren Rıza Çalımbay;” Kadro olarak fena değiller, birçok maçta iyi oyun sonuç getirmedi onlara. Bu tip durumlarda yönetim veya hoca dan çok taraftar devreye girmesi gerekiyor. Rize'ye 2. Gelişimde son hafta Sakarya deplasmanında ligde kalmıştık. Zor bir sezon geçiriyorlar ama henüz oynanmamış 10 hafta var” dedi.

Ameliyatını Erteledi Golünü Attı!Çaykur Rizespor'un sol kanat oyuncusu Özgür Çek, dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gerekiyordu. Tecrübeli oyuncu takımın ligde yaşadığı durum nedeniyle ameliyatının sezon sonuna erteleyerek büyük bir özveri gösterdi.

Antalyaspor maçında ikinci devre sahada olan Özgür Çek, takımının tek golünü atarken, sahada gösterdiği performansla maç sonu taraftarının alkış alan oyuncu oldu.

Son 5 Maçta 1 Puan!

Süper ligde düşme tehlikesini iliklerine kadar hisseden Çaykur Rizespor'da çöküş devam ediyor. Ligin son beş haftası içinde sadece bir puan toplayabilen yeşil – mavili ekip bu periyodda tek puanı evinde oynadığı G.Saray karşısında alırken kümede kalma yolunda direk rakipleri arasında yer alan Akhisar Belediye ve Kayserispor takımlarına karşı kaybetmişti.