Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları önemli maçlarda taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti

Karaman yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor taraftarlarının takıma küskün olduğunu ifade etti.

Yeşil-mavili ekibin, şehrin takımı olduğunu, başarı için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Karaman, şunları söyledi:

"Keşke sezon başından beri taraftarımızla iletişimi daha iyi kurabilseydik ve taraftar hep yanımızda olsaydı, inanıyorum ki en az 6 puanımız daha olabilirdi. Taraftarın, takımların kendi sahasında oynadığı maçlardaki gücü büyük. Hakemi etkileyebiliyor, futbolcuyu motive edebiliyor. Bu da sahaya yansıyor. Bazen kulüpler primleri artırıyor. Halbuki futbolcuya para veriyor. Motivasyon yükselsin diye primleri artırıyor. Taraftar da bir motivasyon. On ikinci adam, diyoruz. Final maçlarımızdan birine çıkıyoruz. Yendiğimiz takdirde ligin yukarılarında yer alıp ondan sonra alacağımız birkaç galibiyetle aşağıdan kurtulabileceğiz."

KAYSERİSPOR DEĞERLENDİRMESİ
Süper Lig'in 22. haftasında karşılaşacakları Kayserispor'un yakaladığı çıkışın en önemli nedenlerinden birinin 9 transfer yapması olduğunu ifade eden Karaman, sarı-kırmızılı ekibin attığı gollerin birçoğunun, yan top ve kornerlerden geldiğini belirtti.

Kayserispor'un, boy ortalaması yüksek bir takım olduğunu ve bunu avantaja çevirdiğini, hücumda da etkili oynadığını anlatan Karaman, "İnşallah bizim de bunlara karşı önlemlerimiz olacaktır. Çaykur Rizespor takımının birkaç maç hariç temposu, fiziksel mücadelesi oyunun içinde kalması, her maç üzerine koyarak gelmesi ortada. Bunu Galatasaray maçının ikinci yarısında fazlasıyla gördük. Taraftarımız da takımı alkışladı. Güzel bir iletişim." değerlendirmesinde bulundu.

"KENDİMİZE GÜVENİYORUZ"
Ligin kalan bölümünde 7 maçı iç sahada oynayacaklarını hatırlatan Karaman, kendilerine güvendiklerini vurguladı.

Yaptıkları son iki transferin takım için çok önemli olduğunu ifade eden Karaman, "Belki istediğimiz bir 10 numara alamadık ama iyi bir 8 numara aldık. Hücuma Kweuke'nin yanında katkı yapabilecek bir oyuncu. Eksikleri var. Gelecekle ilgili iyi çok bir oyuncu aldık. Mevcut genç takımımız içerisinde bu iki oyuncunun kalan maçlarda katkısı olacaktır. Galatasaray maçında en önemli adamımız Kweuke yoktu. Kweuke olmadığı zaman, 'hücumda ne yapacağız, kimi koyalım' diye düşünüyorduk." şeklinde konuştu.