Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, ligin 28. haftasında yani bu hafta Medipol Başakşehir ile oynayacakları maçın ligin kaderini belirleyecek nitelikte bir maç olduğunu belirtti. Hem kendileri için önemli olduğunu hatırlatan Karaman, hem de ligin 2. ve 3. sıralaması için bu maçın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Takımı idman yaparken gazeteciler ile kısa bir sohbet eden H,kmet Karaman, Başakşehir’in şampiyonluk şanslarının olduğunu ve bunu sonuna kadar götürebileceklerini belirtti. Karaman, ayrıca da bu hafta Başakşehir ile ligde oynayacakları maçı kırılma maçı olarak gördüklerini açıkladı. Karaman, "Bizim için ise Adanaspor galibiyeti moral motivasyon açısından çok iyi oldu. Başakşehir maçını iyi oynayıp kazanmak, bütünlükle sağlanabilir. Futbolcu, teknik heyet, medya ve şehir bütünlüğünü sağlamalıyız. Hepimiz insanız ve hatalarımız oluyor ama bütünlük önemli. Hafta sonu bütünlüğü sağlayıp takıma yansıtarak üç puanı aldığımız takdirde kümede kalma yolunu açacağız. Kolay değil, çok zor. Bunu başaracak enerjinin oluşması lazım." dedi. 

‘’TAKIMDA EKSİK ÇOK’’

Takımda bazı oyuncuların sakatlık sebebi ile maçta oynayamayacak olmasını da değerlendiren Hikmet Karaman, "Ümit Kurt’un Galatasaray maçında bağı kopmuş ve geri dönüşü olmadı. Süleyman Koç’un Adanaspor maçında aldığı darbe var. Fink aramıza yeni döndü ve henüz hazır değil. Leonard Kweuke de sakat ve artık konuşmaya gerek yok. Birçok maça 2-3 eksikle çıktık. Hafta sonu da mevcut kadro ile mücadele edeceğiz. Hafta boyunca oyuncularımızın durumunu göreceğiz."