Sezon başından buyana Çaykur Rizespor’un başarılarını görmezden gelen, bulduğu her fırsatta ise yerden yere vurmayı ihmal etmeyen ve hatta teknik direktör Hikmet Karaman hakkında ileri geri haberler çıkartan İstanbul basını tek kararlı oldukları konu Kweuke.  Sürekli adını Galatasaray ile manşetlerde tutan İstanbul basını futbolcunun da aklını karıştırıp performansının düşmesine neden oluyor.

Son transfer dedikodusu da bugün çıktı. İddiaya göre Galatasaraylı taraftarlar sezon başında düşünülen Niasse transferine burun kıvırırken, yönetim bu kez çok daha sürpriz isme teklif götürmüş.

Devre arasında bir forvet takviyesi yapmayı düşünen Galatasaray, Leonard Kweuke'ye talip olmuş. Maliyeti düşük bir santrafor arayışında olan Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor'un golcüsünü resmen istemiş.  Galatasaray yönetiminin Kweuke transferine onay vermesinin ardından harekete geçen Sarı-Kırmızılılar ilk teklifini takas+para olarak yapmışlar.

Hikmet Karaman Sinan Gümüş'ü istemiş.

28 yaşındaki golcü için Tarık Çamdal + 1 milyon avro öneren Galatasaray, Karadeniz ekibinden olumsuz yanıt alınmış. Hikmet Karaman’ın, Tarık Çamdal ismine sıcak bakmazken tecrübeli hocanın Sinan Gümüş'ü istemiş. Ayrıca Galatasaray'ın ödeyeceği ekstra para konusunda da anlaşmazlık çıkmış.

Çaykur Rizespor yönetimi 1 milyon avroyu çok düşük bulurken Kamerunlu golcü için Sinan Gümüş + 3 milyon avro talep edilince görüşmeler tıkanmış.

NTV Sporun konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Teknik Direktör Hikmet Karaman:  “Büyük takımların oyuncularıma talip olması süper bir olay. Önceden bu tür olaylara kızıyordum. Ama şimdi düşüncemi değiştirdim. Bu beni mutlu eder. Demek ki oyuncularımız gelişiyor. Büyük takımlar benim oyuncularıma talip olacaksa ne kadar güzel süper bir olay. “ şeklinde cevap verirdi.

Hatırlanacağı üzere Çaykur Rizespor Galatasaray karşılaşmasında Hikmet Karaman ile Sinan Gümüş arasında da “Sen bizim takıma gel ben seni oynatırım” şeklinde bir diyalog yaşandığı iddia edilmişti.