Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın  Başkan Hasan Kemal Yardımcı ile görüşerek görevini bırakmasının ardından gözler yerine kimin Çaykur Rizespor'un partonu olacağı sorusunun cevabında. 

Çaykur Rizespor’da 1998-1999 sezondan görev alan ve play off finalini kaybeden Hikmet Karaman, yeşil mavili takıma 2002-2003 sezonundan yeniden dönmüş ve Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e taşımıştı. Karaman, ligde 19'uncu hafta sonunda alınan kötü sonuçların ardından istifa etmişti. 2014 yılının Aralık ayında yeniden teknik direktörlük görevine getirilen Karaman ile Çaykur Rizespor geçen sezon Süper Lig'e veda etmişti. Bu sezon TFF 1'inci Lig'e ilk 4 maçta 4 galibiyet alarak başlayan yeşil mavililer oynadığı son 3 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik almıştı.

KARAMAN'IN YERİNE ADAYLAR

Çaykur Rize'de Karaman'la yolların ayrılmasının ardından şu an herhangi bir görevde bulunmayan, tecrübeli teknik direktörün yerine gelebilecek adaylar şunlar Sergen Yalçın, Hamza Hamzaoğlu, Ertuğrul Sağlam, Bülent Uygun ve bir süre dinleneceğini açıklayan Rıza Çalımbay.

Bu isimler arasından teknik patronluğa en yakın ismin Hamza Hamzaoğlu'nun olduğu Çaykur Rizespor kulislerinden gelen bilgiler arasında. Hikmet Karaman ve yardımcılarının görevi bırakmasının ardından yönetimin teknik direktörlük koltuğuna ilk tercihi Hamza Hamzaoğlu ve görüşmelere başlanacağı gelen bilgiler arasında.