Çin liginde zor günler geçiren ve kadrosuna golcü oyuncu takviyesi yapmak için Rizespor kulübünden Leonard Kweuke için üç kez nabız yoklayan Henan Jianye ekibi ilk teklifini 4,5 Milyon Euro olarak belirlemişti.

TEKLİF 8.5 MİLYON EURO'YA KADAR ÇIKTI

Yapılan ilk teklife cevap bile vermeyen Rizespor yönetime bu kez Çin temsilcisi ikinci bir teklifle geldi. Kamerunlu oyuncunun bonservisi için 6 Milyon Euro ücret öneren Henan kulübünün bu teklifi de yönetim tarafından kabul görmezken, aynı takım son teklifinde ise 8,5 Milyon Euro'ya çıkarak Leonard Kweuke'yi mutlaka almak istediklerini Rizespor yönetimine ve golcü oyuncunun menejerine ilettiler.

Bu teklif sonrası kaptanı ile bir görüşme yapan yönetim Leonard Kweuke'nin Rize'den ayrılmak istememesi ve futbolu Rizespor forması altında bırakmak istemesi sonrası Çin takımın teklifine kibarca bir kez daha hayır dedikleri öğrenildi.

''10 MİLYON EURO'DA VERSELER SATMAYACAĞIZ''

Çaykur Rizespor yönetim kurulu üyesi Ömer Ofluoğlu, Çin'den takım kaptanlarına gelen ciddi transfer teklifini doğrularken ” Bu oyuncumuza 10 Milyon Euro verseler de, bırakmayız” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan yeşil - mavili takımın kulüp Başkanı Metin Kalkavan, golcü oyuncuları ve takım kaptanları Kweuke için “ Leo, bizim ikinci devre en iyi transferimiz olacak. Onu bırakmaya niyetimiz yok, zaten beş yıllık yeni bir sözleşemeye imza attık” ifadesini kullandı.

Konu hakkında konuşan Kweuke ise, “Başkanımız öyle demişse, bir bildiği vardır elbette” diyerek, futbolu Rizespor'da bırakacağını ve bu takıma ileriki yıllarda başka alanlarda hizmet vermeye devam edeceğini söylemişti.

Kaynak: Futbolarena.com