Rize Barosu tarafından yapılan açıklamada 22 Nisan 2017 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından iki gazetecinin darp edilmesini ve bu olayla ilgili yayıncı kuruluşun yorumcusu Şansal Büyüka'nın yaptığı açıklama kınandı.

Yapılan açıklamada : "Rize basınının değerli mensubu , kardeşimiz Selam Kutlu'nun ve kameraman Ahmet Çağlar Yıldırımın Başakşehir'li bir grup futbolcu ve kulüp çalışanı tarafından vahşice darp edilmesini şiddetle kınıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Ben sporcunun zeki , çevik ve ahlaklısını severim" vecizesiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan , şimdiye dek pek çok çirkin hadisenin müsebbibi olan , spor camiasında devamlı bu tür çirkinliklerle anılan bu güruhun hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarının ve Türk sporuyla ilişkilerinin kesilmesinin zamanı gelmiştir.

Sporun kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ruhunu taşımayan bu vandallığı örtbas etmeye, küçümseyip sıradanlaştırmaya matuf Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksal Gümüşdağ ve bir meslektaşının darp edilmesini alaycı tavırlarla, gülümseyerek kamuoyuna aktaran Bein Sports yorumcusu Şansal Büyüka'yı esefle kınıyoruz.

İki basın emekçisine yapılan, aslında onlar nezdinde Çaykur Rizespor camiasını ve Rize halkını hedef alan bu saldırı ile ilgili hukuki sürecin Rize Barosu olarak takipçisi olacağımızın ve mağdur basın mensubu kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini isteriz." denildi.