Çaykur Rizespor Kulübünün 33. Başkanı olan Metin Kalkavan yönetiminde Çaykur Rizespor, sezon başı teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde yola devam kararı alırken, transferde de tüm yetkiyi deneyimli teknik adama bırakmıştı.

Metin Kalkavan yönetiminde her sezon UEFA kriterleri konusunda taviz vermeyen Yeşil – mavili takım, sportif açıdan bu sezon 22. Hafta sonunda Süper ligde tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşarken, dip yaptı.Bu Kez Devre Arası Transferinde Noktayı Bulamadı

Son üç sezon devre arası transferinde nokta atışı yaparak ligin ikinci devresine yükselişe geçen yeşil – mavili ekip bu sezon çok aradığı nokta transferleri bir türlü gerçekleştiremedi.

Ara transfer döneminde Süleyman Koç, Edomwonyi ve Igıebor'u renklerine katan Rizespor, bu futbolcuların tam olarak hazır olmaması nedeniyle istediği saha sonuçlarına ulaşamadı. Son oynanan Ziraat Tükiye Kupası karşılaşmasında kaleci ile karşı karşıya kalan ve Kweukeye alternatif olarak alınan Edomwonyi'nin topu kaleciye kaptırması taraftarı saç baş yoldururken transferde ne aşamada olunduğunu da gözler önüne serdi.

Atmaca, önceki sezonların ara transfer döneminde başta Lualua olmak üzere Obranıak gibi kaliteli futbolcuları renklerine katarak, ligin ikinci devresinde bu futbolcuların verdiği katkı altında sezon sonu korkulu rüya görmekten kurtulmayı bilmişti.

Geçen sezon teknik direktörü Hikmet Karaman yönetiminde ligin 22. Haftasını 25 puan ile kapatan Rizespor, bir önceki sezon ise yine Hikmet hoca nezaretinde oynadığı 22. Hafta maçında evinde Eskişehirspor'u 3 – 0 ile geçerek puanını 21'e yükseltmeyi bilmişti. Yeşil – mavili ekip süper lige yükseldiği ilk sezon ise Uğur Tütüneker önderliğinde çıktığı ilk maçta 22. Haftada deplasmanda Bursaspor'a 2 – 0 mağlup olmuş ve 21 puanda kalmıştı.

KALKAVAN SAHİP ÇIKTI, TARAFTAR KAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART DEDİ

Gelinen noktada kulüp Başkanı Metin Kalkavan teknik direktörü Hikmet Karaman'ın arkasında her seferinde sağlam dururken, deneyimli teknik direktör Karaman için Başkan Kalkavan fikstüre bakmamış olacak ki;” 10 maçta kaybetse, bırakmam” demişti.

Çaykur Rizespor camiası ise alınan kötü sonuçlar ve ortaya konulan futbol nedeniyle hoca değişikliğinin elzem olduğunu yüksek sesle dile getirmiş, bu takımın haftalar öncesinde kan değişikliğine giderek yeni bir teknik adam ile yoluna devam etmesi gerektiğini savunmuştu."