Cumartesi günü Çaykur Didi stadında oynana Çaykur Rizespor Medipol Başakşehir maçının ardından Başakşehirli futbolcu ve takım çalışanlarının saldırısına uğrayan gazeteciler için Çaykur Rizespor yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

YApılan açıklamada: "Önceki gün kendi sahamızda oynadığımız Medipol Başakşehir maçı ardından yaşanan olayları derin bir üzüntüyle seyrettik. Karşılaşmanın bitiminin ardından basın toplantısı sonrası akredite yapılmış alanda gerçekleşen bu vahim olay görüntüleri bizleri olduğu gibi tüm spor camiasını da dehşete düşürmüştür.

Tüm kamuoyunun izlediği görüntülerde bir taraftar ile Başakşehir takımı futbolcusu arasında başlayan olayda görüntü almak isteyen basın mensubu arkadaşlarımız görüntü alabilecekleri alanda görevlerini yapıyorlardı. Basın mensubu arkadaşlarımız, konuk takım kafilesinde ki futbolcular ve çalışanlar tarafından saldırıya uğramıştır. Hiçbir gerekçe ile hiç kimse bu şekilde bir hareketle karşı karşıya kalamaz.

Çaykur Rizespor Kulübü bu olayın aydınlanması için Rize Emniyet Müdürlüğüyle beraber hızlıca bir şekilde koordine olarak, stat kamera görüntülerini ivedi bir şekilde emniyet görevlilerine ulaştırmıştır. Kulübümüz takip etmesi gereken yere kadar konuyu hassas bir şekilde takip etmiştir. Bundan sonra yargı süreci başlamıştır. Özellikle belirtmemiz gereken bir şeyde bu olay akredite alnında olduğu için kulübümüz ve emniyet güçlerimizin görev zafiyeti bulunmamaktadır. Yetkisi olmayan hiç kimse olayın gerçekleştiği esnada o alanda yoktu. Olaya karışan futbolcular hakkında basın mensuplarının şikayeti üzerine hukuki süreç devam etmektedir.

Öte yandan da iddia edilen misafir takım oyuncusuna tahrik ve küfür edildiği yönündeki hareketlerinde karşısında olduğumuz bilinmelidir. Yaşanan bu olayları kabul etmediğimiz kınadığımız gibi bu tür hareketler içinde olanları da kınıyor tasvip etmiyoruz.

Şunu da açıkça belirtelim ki Rize’de görev yapan basın mensubu arkadaşlarımız ile her zaman iyi diyaloglar kurarak şehrin ve kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket etmişizdir. Bu böylede devam edecektir. Bu olaya maruz kalan basın mensubu arkadaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.