Futbolda 2015-2016 sezonunun bitiminin ardından başlayacak olan transfer döneminden önce her sezon olduğu gibi dedikodu sezonu açıldı. Resmi transfer bitiş tarihine kadar sürecek olan sezonda taraftarlar takımında görmek istediği futbolcuları, teknik direktörler mantıken taktik açıdan kendine uygun futbolcuları, menejerler ise elinde kalan futbolcuları istedikleri kulübe alıp verebilecek.

Biz Çaykur Rizespor cephesindeki transfer dedikodularını aktarıyoruz:

Devre arasında transfer yapmamanın sıkıntısını ikinci yarıda çok fazla yaşayan Çaykur Rizespor, yeni sezon için adımlarını sağlam atmak istiyor.

Bu konuda transfer çalışmalarına hızlı başlayan Yeşil-Mavili ekipte teknik adam Hikmet Karaman ile Başkan Metin Kalkavan bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Gidecek ve kalacak oyuncuların belirlenmesinin yanı sıra sözleşmesi bitecek oyuncuların durumu görüşüldü.Sözleşmeleri Sona Erdi Teknik adam Hikmet Karaman, dış transferde de alınması planlanan oyuncular konusunda yönetime rapor verdi. O futbolcular arasında Süper Lige veda eden Mersin İdmanyurdu’ndan Burkina Fasolu forvet Prejuce Nakoulma (29) ve Brezilyalı forvet Welliton (29) var. Bu iki oyuncunun da sözleşmeleri sona erdi. Yeşil-Mavililerin, iki futbolcunun menajeri ile temasa geçip transfer detaylarını görüşeceği öğrenildi. Çaykur Rizespor, yeni sezon için transferde hata yapmak istemiyor.Karaman’ın Prensleri Alternatifli bir kadro yapmak için kolları sıvayan Çaykur Rizespor’da teknik adam Hikmet Karaman, bu sezon PTT 1.Lig’de sıçrama yapan oyuncuları listesine aldı. Adana Demirspor’dan Joseph Attamah ile Mıckeel Pote, Giresunspor’dan Vedat Muriq, Denizlispor’dan Recep Niyaz ve Alanyaspor’dan Tayfur Bingöl ile Emre Akbaba’y transfer listesine ekleyen tecrübeli teknik adam bu oyunculardan bazılarının transfer edilmesi konusunda yönetime rapor verdi.Nika, Teddy Ve Patryk Kalacak Mı? Sezon başında transfer döneminin son günlerinde transfer edilen Nika, Teddy ve Patryk bu sezonki performansları ile hayal kırıklığı yarattı. Özellikle Gürcü oyuncu Nika bekleneni veremezken 8 maçın 3’ünde 11’de sahaya çıktı. Orta sahaya ilaç olması için alınan Nika adeta yedek kulübesin emahkum oldu. Teddy ile Patryk ise Nika’ya oranla daha iyi performans gösterdiler. Teddy toplam 30 maçta 4 gol atarken Patryk ise 27 maçta 8 gol kaydetti.

Kiralık Ertuğrula dev talip

Bursaspor'dan kiralık olarak Çayhkur Rizespor'a gelen Ertuğrul'u renklerine katmak isteyen Anderlecht kulübü 2 milyon Euro’yu gözden çıkardığı söylentiler arasında.

Bursaspor’un U21’de şampiyon olan jenerasyonuyla birlikte Vakıfköy’den yetişen Ertuğrul Ersoy’a Belçika’nın köklü kulüplerinden Anderlecht’in talip olduğu iddia edildi.

Ertuğrul Sağlam’ın kadroda düşünmemesi üzerine bir ara Yeşil Bursa’ya gönderilmesi gündeme gelen sonrasında Hikmet Karaman’ın devreye girmesiyle Çaykur Rizespor’a kiralık gelen 19 yaşındaki futbolcuyu yakın takibe alan Belçika ekibi resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. Anderlecht’in Bursaspor’la 2018’e kadar sözleşmesi bulunan Ertuğrul Ersoy için 2 milyon Euro’yu gözden çıkardığı ifade edildi.

TRANSFER SEZONU BEKLENİYOR


Maddi kriz içindeki Bursaspor’da başkan Ali Ay’ın Ertuğrul Ersoy konusunda nasıl bir tutum izleyeceği merakla bekleniyor. Ertuğrul Ersoy’un menajerliğini Enes Ünal’ı Manchester City’ye götüren Batur Altıparmak yapıyor. 1997 doğumlu stoper geçen sezon Çaykur Rizespor’da sakatlığına rağmen ligde ve kupada toplam 21 maça çıktı ve 1482 dakika sahada kaldı. Anderlechtli yöneticilerin uzun süredir takip ettikleri, Rize’ye gelip maçını izledikleri Ertuğrul Ersoy için transfer sezonunun başlamasıyla birlikte Bursaspor’un kapısını çalacakları ifade edildi