2015 Ağustos transfer döneminde 1 milyon Euro karşılığında Polonyanın Jagiellonia Bialystoktakımından büyük ümitlerle o zaman ki Teknik Direktör Hikmet Karaman tarafından transfer edilen Patrik Tuszynski Hikmet Karaman’ı yerden yere vurdu.

2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Çaykur Rizespor forması giyen ve Zaglebie Lubin takımına bedelsiz olarak transfer olan Tuszynski, Polonya'nın ülke basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tuszynski, bir dönem prensi olduğu Hikmet Karaman'ı yerden yere vurdu.
Çaykur Rizesporlu eski futbolcu Tuszyński, takımdan ayrıldıktan sonra Polonya basınına yaptığı açıklamalarda flaş ifadeler kullandı.

"TÜRKİYE'DE DİKTATÖRDEN KAÇTIM"

"Türkiye'de ben bir diktatörden kaçtım. Hikmet Karaman! Onunla asla fikir alışverişinde bulunamaz, asla tartışamazsanız. Çünkü bir diktatör. Futbolcuların teknik yapısına asla bakmazdı. Sadece koşun derdi. Koşacak at sürüsü arıyordu. Tamam fiziksel kondisyon önemlidir ama antrenmanlarda abartılı bir şekilde yükleme yapıyordu. Taktik, teknik bu konulara hiç önem vermiyordu."

"TEK DESTEK CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN"

"Çaykur Rizespor'a hiç destek yoktu. Taraftar arkamızda değildi. Teknik heyette, antrenörler sürekli, her gün İstanbul'a gidiyordu. Kulübe sahip çıkan kimse yoktu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise desteğini asla inkar edemem. Gerçekten destek oldu ve onunla ilişkimiz çok iyiydi."

"TAKTİK TEKNİK DEĞİL KOŞACAK AT SÜRÜSÜ"

"Antrenmanlarda o kadar abartılı fiziksel yükleme yapılıyordu ki, maça çıkacak halimiz kalmıyordu çoğu zaman. Hikmet Karaman'a göre oyuncunun teknik yapısı önemli değil. Sürekli koşsun istiyordu. Koşacak at sürüsü bekliyordu. Takımda sürekli rotasyon oluyordu. İki yıllık süreçte soyunma odasında bir sürü rakibim vardı."

"TARAFTAR BİZDEN ÇOK HOCAYA TEPKİLİYDİ"

"Rize'de futbolcuların üzerinden baskıyı esirgemeyen fanatikler vardı. Bununla ilgili söylenecek çok şey var ama şehirde güvendeydik. Rizespor'dan, huzurlu bir atmosferde ayrıldım. Taraftar Kweuke’yi ve Süleyman’ı çok seviyor. Bir süre sonra taraftarın bizden çok Hikmet Karaman'a tepkili olduğunu gördüm. Bu izlenimi edindim. Türkiye’de teknik direktörler sık sık değişirken ancak Hikmet Karaman kulüp başkanı tarafından sürekli desteklendi."

Kaynak: futbolarena.com ve www.przegladsportowy.pl