Lig’de kümede kalma mücadelesi veren takımlar sezon içinde hoca değişikliği yapıp başarılı sonuçlar alırken, Kalkavan’ın Karaman ısrarı Rizespor’un bu duruma gelmesinde başrol oynadı. Karaman’ın 3 sezondur yaptığı transferlerle kulübün borcu 45 milyon TL oldu  

YERLE BİR OLDU

Çaykur Rizespor, bu sezon 17. kez mücadele ettiği Süper Lig’e bir kez daha veda etmeye hazırlanıyor. Bu sezona yeni bir takım kurarak başlamasına rağmen beklentilerin çok altında kalarak hayal kırıklığı yaratan yeşil-mavililerde hesap verme zamanı geldi. Tarihinin en başarısız dönemine geçiren Çaykur Rizespor’da her şey tepe taklak olurken bu durumun baş sorumlusu da Başkan Metin Kalkavan ile Teknik Direktör Hikmet Karaman oldu. 2008 yılında kurulan Rizespor Futbol Yatırımları ve Ticaret Sanayi A.Ş. ile yeni bir döneme başlayıp yeni bir yapılanma ile kurumsal hâle geldiği söylenen Çaykur Rizespor’un küme düşmesi ile her şey yerle bir oldu.

KARAMAN DA ISRAR ETTİ

Başkan Metin Kalkavan’ın Hikmet Karaman ile istikrar adına görevine devam edecek dediği dönemde uyarlara rağmen göz göre göre gelinen nokta tüm Rizesporluları derinden yaraladı. Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren takımlar, sezon içinde en az 2-3 hoca değişikliği yapıp başarılı sonuçlar alırken, Kalkavan’ın Karaman ısrarı Rizespor’un bu duruma gelmesinde başrol oynadı. Karaman’ın 3 sezondur yaptığı transferler ve bu sezon kurduğu takım ile kulübün zararı astronomik boyuta ulaştı ve borç 45 milyon TL oldu. Sezon içinde Rizespor A.Ş. ortakları ve yönetim açıl kodlu uyar yazıları ile Başkan Kalkavan’dan gerekeni yapmasını istedi.

KIRAN BİRLİKTE GİDELİM DEDİ

Ancak bu süreçte Başkan Metin Kalkavan, başta ekonomik durum olmak üzere bazı nedenlerden dolayı ısrarla Karaman ile devam edip katı görüşünden vazgeçmedi. Rizespor aleyhine üst üste hakem hatalarının yaşandığı süreçte ise şirket ortaklarından Tahir Kıran, Başkan Metin Kalkavan’a “Birlikte TFF ye gidip hesap sorup Rizespor’a yapılan bu hatalar karşısında hakkımızı arayalım” dedi. Ancak nazikliği ile tanınan Başkan bunu da kabul etmedi.  Eleştirileri ve fikirleri dinlemesine rağmen bunları hep kulak tıkayan ve her şeyin aksini savunan Kalkavan, rekor zarar ile birlikte küme dümenin baş mimarı oldu. O dönemde belki alınacak birkaç tedbir bugün Rizespor’un kümede kalmasını sağlayacaktı.

BAŞKA ÇARE KALMADI

Şubat ayında Ç.Rizespor Derneği’nin yaptığı olağan mali genel kurulda kürsüde eleştiri yapanlara yanıt veren Başkan Kalkavan, Hikmet Karaman’a sürekli ödünler vermesi sportif başarının da önünü kesti. Tüm bunlarla birlikte Rizespor’un içinde bulunduğu durumdan çıkması için gereken yapılmayınca beklenen son kaçınılmaz oldu. Peki, şimdi ne olacak. Artık neredeyse Taraftar ve camia ile birlikte yönetim ve şirket ortaklarının da desteğine sahip olmayan Başkan Metin Kalkavan’ın hem dernek hem de Rizespor A.Ş. erken seçim kararı almaktan başka çaresi kalmadı. Kalkavan’ında ailesine ve yakın çevresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp fikrini aldıktan sonra görevi bırakmaya hazır olduğunu söylediği öğrenildi