Açılış konuşmaları ile başlayan zirvede ilk olarak Ekonomi Kulübü Başkanı Gizem BURSA konuşmasını gerçekleştirdi. Zirvenin düzenlenmesindeki amacın, üniversite gençliğine birçok alanda fikir yürütmeyi sağlayacak ortam hazırlamak olduğunu belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN ise konuşmasında, 2. Ekonomi Zirvesi ile dünyayı, ülkemizi ve ilimizi ilgilendiren çeşitli ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının tartışılması anlamında zihin egzersizi yapmaya yarayacak bir ortam oluşturulması amaçlandığını belirtti.

Zirvede, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN da bir konuşma gerçekleştirdi. Karaman ekonominin insanlığın başlangıcından bu yana her çağda siyasi ve sosyal olayları belirleyen en önemli unsur olduğunu ifade ederek, millet olarak üreten ve ürettiklerini dünyanın her tarafına satan bir ülke olmamız gerektiğini belirtti ve zirveyi düzenleyen Ekonomi Topluluğuna, katılımcı firma yetkilileri ve akademisyenlere de teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN moderatörlüğünde başlayan ilk oturumda, “ Uluslararası İlişkilerde Türkiye’nin Rolü” konusunda panelistler; Bilgi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter TURAN, Giresun Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül KARAGÖZ YERDELEN ve Yrd. Doç. Dr. Kemal ÇİFTÇİ sunumlarını gerçekleştirdi.

Birinci oturumun ardından Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL tarafından panelistlere Üniversite şilti takdim edildi.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Erol USTAAHMETOĞLU’nun yaptığı ikinci oturumda, “Teknolojide Yeni Trendler” konusunda panelistler; IPTV Derneği Başkanı Atıf ÜNALDI, Dijital Pazarlama Danışmanı Growth Hacker Haydar ÖZKÖMÜRCÜ, Silikon Vadisi Teknoloji Editörü Hande ARPALIGİL, Silikon Vadisi Uzman Yorumcusu Arda Meriç ve Barsoft Pazarlama Müdürü Anıl Beyzat VURAL sunumlarını gerçekleştirdi.

Üçüncü oturumda, Prof. Dr. Fatih SEYİS moderatörlüğünde “Çay Tarımında Yapılan Yenilikler ve Organik Üretimin Önemi” konusu ele alındı. RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Üniversitemiz İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza SAKLI, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa AKBULUT ve Neşe Çay AŞ Bölge Müdürü Fatih ÇOMAKLI konu başlığı altında bilgilerini paylaştılar.

Birinci günün dördüncü ve son oturumunda Yrd. Doç. Dr. Burcu KARTAL moderatörlüğünde, “Başarının Temel Aktörleri: Liderler” konusu, panelistler; Kütahya Porselen CEO Sema GÜRAL SÜRMELİ, Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Başkanı Besim ŞİŞMAN, AL-SE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sedat KILIÇ, Desnet Teknoloji CEO Ömer EKİNCİ ve Helvacızade AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir BÜYÜKHELVACIGİL’in sunumu ile gerçekleşti.

İki gün süren kongrenin ikinci gününde 3 oturum gerçekleşti. İlk oturumda Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN moderatörlüğünde, “ Küresel Ticarette Lojistik Üslerin Önemi” konusunda, panelistler; Üniversitemiz İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA, TOBB Başkan Yardımcısı Halim METE, Haliç Üniversitesi Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Salih DİNÇEL ve KTÜ Araklı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hüseyin BALCI sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturumda, Öğretim Görevlisi Dr. Abdülkadir ÖZTÜRK moderatörlüğünde, “Start Up Nasıl Olunur Biliyor musunuz?” konusu, panelistler; Dünya Liderlik Akademisi Kurucusu Talu BİLGİLİ ve Yaşam Koçu Yazar Sevda TÜRKÜSEV’in sunumu ile gerçekleşti.

Zirvenin son oturumunda, PTT Rize İl Müdürü Hızır NUR, “PTT’yi Tanıyalım” konu başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi. Ardından zirve kapanış programı ile sona erdi.

2. Ekonomi Zirvesi programına, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Genel Sekreter Adnan ER, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.