Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin DURSUN ülkemizin çeşitli üniversitelerinden farklı öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşması ve bilgilerini paylaşmasını amaçlayan bu kongrenin hayırlı olmasını dilediler.

38 üniversiteden yaklaşık 600 öğrenci katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından kongreye destek verenlere plaket takdim edildi.

Ardından konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi. Kongrede 6 oturum, 15 çalıştay, söyleşi ve serbest bildiri sunuldu.

Oturumlarda “Normal Uyku” başlığı altında; Uyku Fizyolojisi, Uyku Bozukluklarında Risk Faktörleri, Uykunun İşlevi, Yaş Gruplarına Göre Uyku ve Enürezis. Uykuda Solunum Bozuklukları konusunda; Obstrüktif Apne Sendromu, Santral Uyku Apne Sendromu, Tanı Yöntemleri, Gebelik ve Uyku. Sirkadiyen Ritm Uyku Bozuklukları konusunda; Sirkadiyen Ritm Uyku Bozuklukları, Sirkadiyen Ritm İnsan Fizyolojisine Etkisi, Jet Lag ve Uykucu Parazitler. Uyku İle İlişkili Hareket Bozuklukları başlığı altında; Huzursuz Bacak Sendromu, Periyodik Ekstremite Hareketleri Sendromu, Bruksizm ve Fetal Uyku. Hipersomniler ve İnsomniler konusunda; Hipersomniler,Narkolepsi, İnsomniler, Uyku Kalitesi ve Uyku Hijyeni ve Uyku Bozukluklarının Toplumsal Etkileri ve Hukuki Boyutu. Parasomniler konusunda ise; Uyurgezerlik, Uyku Terörü, REM Uykusu Davranış Bozuklukları, Kabus Bozukluğu ve Hekimlerde Sirkadiyen Ritm Bozuklukları ele alındı.

Çalıştaylarda ise, Beyin Ölümü Tayini, Simüle Hasta Deneyimi, Cerrahiye İlk Adım, KPR, Defibrilasyon ve Hava Yolu Yöntemleri, Ebru, Filizden Bardağa Çayın Hikayesi, Fotoğrafçılık, Horon ve İncelikleri, İntörnün Yolculuğu, Kalp Diseksiyonu, Normal Doğum, Simülasyon Merkezi Gezisi, Trakeotomi, Ürülojik Enstrümantasyon ve Yenidoğan Resüsitasyonu konuları katılımcılarla paylaşıldı.

Her yıl farklı konuların işlendiği etkinlik iki gün sürdü.