Rize'de geçtiğimiz hafta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü'nde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan 473 üniversite öğrencisinin neden zehirlendiği sırrını koruyor. 
Gıda zehirlenmesi vakaları sonrasında numune alınan yemeklerle ilgili mikrobiyolojik tahliller tamamlanırken, numune alınan yemeklerin tahlilleri temiz çıktı.
Rize'de 12 Aralık Salı akşamı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde akşam yemeğinde çorba, sulu köfte, patates ve makarna bulunan menüden yiyen öğrenciler mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurmuş, gece boyu hastanelerde 473 öğrenci tedavi edilmişti. Olaydan sonra başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında yemek firmasının üniversite ile anlaşması askıya alınırken, yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderilmişti. Yemek firmasının üretim yaptığı ve 72 saat saklama mecburiyeti bulunduğu 4 çeşit yemekten 16 ayrı numune incelemeye alınırken, inceleme sonucunda mikrobiyolojik analizi yapılan yemeklere ait 16 ayrı numune temiz çıktı. Ancak alınan numuneler ilk yapılan ve dağıtıma çıkmadan önce 72 saat saklanması mecburi olan yemek numuneleri olduğu açıklandı. Öğrencilere akşam yemeğinde sunulan ve tüketilen yemeklerden kalmadığı için ayrıca numune alınamadığı öğrenildi.
Öte yandan yemeğin fabrikadan çıktıktan sonra servis ve tüketimi sırasında hijyen kurallarından kaynaklı bir mikrobiyolojik vakanın oluşmuş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.