Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak gelecekte iyi bir iş sahibi olabilmek için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Üniversite okumanın iyi bir meslek sahibi olmak için yeterli olmadığını belirten KARAMEHMETOĞLU, “Kaliteli bir üniversiteden mezun olmak, iyi bir diploma sahibi olmak sizi iyi bir iş sahibi iyi bir işveren yapmaz. Bunun için kendinizi üniversite okurken çok geliştirmeniz gerekiyor.” dedi.

KARAMEHMETOĞLU, kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “ Lisan çok önemli, İngilizce dışında ikinci bir dil öğrenin. Öğrenci kulüplerine üye olun aktif rol alın, işverenler artık öğrenci kulüplerinde yapmış olduğunuz aktivasyonları çok önemsiyor. Öğrenci kulüplerinde kazanmış olduğunuz takım çalışması ve ekip ruhu ile iş dünyasında karşılaşabileceğiniz krizleri yönetebilirsiniz. Yapabildiğiniz kadar staj yapın. Sivil toplum örgütlerinde, ürettikleri projelerde yer almaya gayret edin. Gündemi takip edin. Akıl danışacağınız insanlar olsun ancak ilgi ve yeteneklerinizi kendiniz keşfedin. Sanatsal faaliyetlere elinizden geldiği kadar katılın. Seyahat edin, farklı kültürlerle tanışmak yeni çevreler edinmek size çok şey katacaktır.”

İmaj ve marka yönetiminin önemine de değinen KARAMEHMETOĞLU, iletişim kontrolü, verimlilik ölçümü, yapılan işin anlam ve etki ölçümü, yapısal kontrol ve içerik kontrolünün marka ve imaj yönetiminin gerçekleşebilmesi için gerekli olduğunu belirtti.

KARAMEHMETOĞLU, iş dünyasında var olabilmek için en önemli özelliğin kararlılık ve sabır olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Söyleşi, soru cevap kısmı ile sona erdi.

Programın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN günün anısına Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU’na Üniversitemiz şilti takdim etti.