Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, Rize'deki Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) başkanlarına Rize Sağlık Külliyesi Projesi'ni anlattı. 

Rize Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Artvin Rize Kredi Kooperatifler Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Öz Gıda İş Sendikası Başkanı Sultan Karadağ, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Baki Fil, Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asım Çillioğlu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, tarafından projelendirilen Rize Sağlık Külliyesi'nin yapımı için önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile son derece başarılı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, “İlimize kazandırmayı planladığımız Rize Sağlık Külliyesi'nin yapımı konusunda bana göre son derece önemli görüşmeler ve adımlar attık. Konu ile alakalı en üst düzeyde görüşmelerimizi yaptık. İnşallah; hayırlısıyla sonuca doğru yaklaşıyoruz. Allah nasip ederse; bu proje kısa zaman içinde hayata geçecektir. Bunun için halen Rize’de kamuoyunda bazı şeyler kulağımıza geliyor. Bu yüzden bu toplantıyı yaptık. Çekincesi olan bu proje konusunda önerisi olan herkesi dinlemeye anlatmaya varız. Birçok kişiyle görüşerek incelemeler yaparak bu projeyi hazırladık. Destek olunmasını bekliyoruz” diye konuştu.