Program öncesi üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini tanıtmak için açtıkları stantları gezen Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’a Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’ta eşlik etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kuruluş yıl dönümü programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Üniversitenin Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nusret Bayraktar, çok sayıda protokol üyesi, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Protokol selamlama konuşmalarının yer aldığı kuruluş yıl dönümü programında ev sahibi olarak konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “2017 yılı içinde 10 öğretim üyesinin profesör, 7 öğretim üyesinin doçent, 60 öğretim üyesinin de doktor öğretim görevlisi olduğunu söyledi.
Üniversitenin 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Karaman, "Üniversitemiz geçen zaman içinde fiziki alt yapı, akademik kadro, eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarı ve performans açısından çok önemli mesafeler kat etti. Üniversitemiz her yıl bir önceki yıldan daha ileriye adım atmakta, kökleri daha derinlere inmekte, nicelik ve nitelik olarak gelişmektedir." diye konuştu.

Karaman, üniversite bünyesinde 13 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunduğunu anlatarak, "125 diploma programı bulunuyor. 458'i öğretim üyesi olmak üzere bin 48 akademik, 709 da idari personelimiz var. 450'si uluslararası öğrenci, 2 bin 65'i lisansüstü olmak üzere 20 bin 100 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir aileyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından görevinde yükselen akademisyenler cübbe giydi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap ve diğer protokol mensupları tarafından 22 öğretim görevlisine başarı belgesi verdi.
Program sonunda başarılı olan öğretim görevlilerine başarı belgeleri ve cübbeleri takdim edildi.