Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın din dersi öğretmeni olan 24 yaşındaki oğlu Enes Karaman'ın TBMM'de işe başlaması nedeni ile CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, Meclis Başkanı'nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.  

CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, Meclis Başkanı'nın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde "Enes Karaman hangi sınavla ve hangi kriterle işe başlamıştır" diye sordu.

CHP İzmir milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili olarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde : “Yüz binlerce işsiz genç varken RTE Üniversitesi rektörü Hüseyin Karaman’ın din dersi öğretmeni olan oğlu 24 yaşındaki Enes Karaman TBMM’de nasıl, hangi sınavla ve hangi kriterlere göre işe başlamıştır? Din Kültürü öğretmeni olan Enes Karaman, TBMM’de hangi birimde hangi işi yapmaktadır” diye sordu.

CHP’li Sertel, “Elbette bütün gençlerimiz iş bulsun, çalışsın isteriz. Ancak yüzbinlerce üniversite mezunu ve vasıflı genç yıllarca iş bulamazken, bir kişinin sadece babası rektör olduğu ve AKP ile yakın ilişki içinde olduğu için Türkiye’nin en saygın kurumunda ışık hızıyla işe başlatılmasını da doğru bulmayız. Enes Karaman, gerekli vasıfları ve şartları taşıdığı için mi işe başlatılmıştır yoksa rica üzerine mi işe başlatılmıştır? Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman bunu bizlere ve kamuoyuna açıklamalıdır” diye konuştu.

Sertel, oğlu TBMM’de işe başlayan Rize RTE Üniversitesi rektörü Hüseyin Karaman’ın kardeşi Cengizhan Karaman’ın da hızlı bir şekilde yükseldiğini belirterek:“Rektör Hüseyin Karaman’ın oğlu sınavsız, mülakatsız olarak hızlı bir şekilde Meclis’te işe başlarken, kardeşi Cengizhan Karaman’ın yükselişi de bir hayli ilginç. Rektör Karaman’ın kardeşi Cengizhan Karaman, Üsküdar Belediyesi’nde sıradan bir memurken hızlı bir operasyonla önce Düzce’ye Göç İl Müdürü yapılıyor. Burada bir süre görev yaptıktan sonra da Milli Savunma Bakanlığı’nda Daire Başkanı oluyor. Rektör Karaman, Rize’de yerel basına yaptığı açıklamada ‘Oğlumun Meclis’te işe başlaması tamamen doğal ve yasaldır. Kardeşimin de daire başkanı olması başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesidir’ demiştir. Türkiye’de liyakat tamamen bitmiş ve işe girişler, terfiler iktidar yandaşlığına paralel olarak yapılır hale gelmiştir.”