RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Der. Hüseyin Karaman, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı törende yaptığı konuşmada, 15 yılda 15 bütçe yaptıklarını belirterek, "Üniversiteler bilgi toplumunun en büyük gücü. Daha çok bilgi üreten toplum olmak zorundayız. Üniversiteler ülkenin kalkınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında ülkemizi daha ileriye taşıma noktasında hayati işlev gören kurumlardır. 2006 yılında 76 olan üniversite sayısı bizim dönemimizde 193'e ulaştı. 15 yılda 15 bütçe yaptık. En fazla kaynağı eğitime ayırdık. Bunu imkanlara göre yapıyoruz. Türkiye'nin ekonomisini büyüten sanayicilerimiz, tüccar ve esnaflarımızın da kazandıklarından eğitim alanında ihtiyaçların karşılaması için özendirici düzenlemeleri de hayata geçirdik. Hakkınızı çiğnetmeyin, kimsenin de hakkını çiğnemeyin. Hak çiğneyenlerin karşısında tavrınızı gösterin. Ülkemizin ortak değerler üzerinden tartışmaya girmeyin. Tarihimiz ortak, çok zengin kültürel mirasımız var. Bizi biz yapan tek millet, devlet, bayrak ve vatanımız var. Bunlar ortak değer ve tartışmaya açmayın" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından tören halk oyunları gösterileriyle devam etti. Üniversite dönem birincisi Fatma Nur Keskin, ikinci Edanur Yılmaz ve üçüncü Hümeyra Koç'a başarı belgeleri ve hediyeleri verilmesinin ardından tören sona erdi.