Geçen hafta sonu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından, RTE Üniversitesi Sosyal Tesislerinde, Rize’de görev yapan tüm yazılı ve görsel basın mensuplarının davet edildiği kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi.

Rize Basını, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın kahvaltılı basın toplantısına yoğun ilgi gösterdi.  2016-2017 Akademik yılının başlangıcında gerçekleşen bu basın toplantısına, RTE Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Prof. Dr. Ali BİLGİN, RTE Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Çağlak, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Çakır ve Öğretim Görevlisi, Enformasyon Müdürü Taner Erol, Sayın Rektör Karaman’a eşlik ettiler.

Rize basını tarafından iyi tanınan ve Rize basını ile iyi diyalogları bulunan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öncelikle 2016-2017 Akademik Yılı’nın başta RTE Üniversitemiz ve yerelde Rize’miz olmak üzere tüm Yüksek Öğretim camiasına, öğrencilerimize ve genelde ise ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilekleriyle basın toplantısına başladı.

Rektör Karaman, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişimi dolayısıyla 2016-2017 Akademik Yılı’nı geçmiş akademik yıllardan çok daha farklı duygularla açıyoruz. Millet olarak, bir gecede Kurtuluş savaşımızda olmayan olayları ve hainlikleri yaşadık. 241 şehit verdiğimiz ve binlerce gazimizin olduğu bu hain darbe kalkışmasını hiç bir zaman unutmayacağız. Okulumuzdan mezun Rizeli şehitlerimizden birisi olan, Kemal Ekşi şehidimiz ismini mezun olduğu Yüksek Okulumuzun sınıfına vermiş olduk. Bu hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek ülke ve millet olarak bir daha böyle menfur bir olay yaşamamamız temennisinde bulunuyorum.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Darbe girişiminin devletimizin tüm kurumları ile birlikte özellikle üniversitelerin millete karşı olan sorumluluklarını daha da artırdığını ve bunun bilinciyle hareket etmekteyiz. Çünkü üniversiteler insan yetiştiren ve toplumdaki nitelikli insanları oluşturan yerlerdir. 2023 ve 2070 vizyonuna ulaşacaksak bu üniversiteler sayesinde olacaktır. Bizler üniversitelerimizde eğitim öğretim kalitemizi daha da artırarak güçlü bir Türkiye’yi oluşturmalıyız. Şu anda Üniversitemizde 118 farklı diploma programı yer almaktadır. Bunların 11’i Doktora Programı, 26’sı Yüksek Lisans, 39’u Lisans Programı, 42’si Ön Lisans Programıdır. Geçen sene 106 farklı diploma programımız vardı. Bu yıl 12 farklı program açmış olduk. Bunların 1 tanesi Doktora, 3 tanesi Yüksek Lisans, 3 tanesi Lisans ve 5 tanesi Ön Lisans Programıdır. Akademik kadro olarak da geçen yıl ile bu yıl arasında önemli bir gelişme kaydettik. Geçen yıl Öğretim Üyesi sayımız 388 iken bu yıl 410 Öğretim Üyemiz vardır. Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman olmak üzere toplam akademik personelimiz 927 iken bu yıl 977 akademik personelimiz bulunmaktadır. İdari personel olarak da 375 olan idari personel sayımız 391’e ulaşmıştır. Artık Üniversitemizin tercih edilirliği her yıl rakamlarımız artarak devam etmektedir. Lisans öğrenci sayımız geçen yıl 8876 iken bu yıl 9867, Ön Lisans 7283 iken 8042, Lisansüstü 1563 iken 1834, uluslararası öğrenci sayımız 406 iken 450 olmuştur. Toplamda baktığımızda 17722 olan öğrenci sayımız şu an itibariyle 19743’e ulaşmıştır. Bu yıl Lisans Programına 2456, Ön Lisans Programına 2060, Lisansüstü Programına 318 olmak üzere toplam 4834 yeni öğrenci aramıza katılmıştır. Yerleşme oranımız toplamda %98,4, kayıt oranımız %97,1 olmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Ön Lisans ve Lisans Programlarında Üniversitemize toplam 4467 öğrenci kaydolmuştur. Kontenjanımız 4663 idi, sadece 196 boş kontenjanımız kalmıştır.  Daha önceki yıllar öğrenci almayan Kimya ve Biyoloji bölümlerimiz de bu yıl öğrenci almıştır. Üniversitemizin yerleşme oranının iyi olması ve toplamda 4834 yeni öğrencimizin aramıza katılması bizi sevindirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin gerek donanım, gerekse alt yapı noktasında gelişimini hızla sürdürdüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Merkez Kampüsümüz içerisinde yer alan yeni İlahiyat Fakültemizin belirlenen sürede tamamlanarak hizmet vermeye başladığını söyledi.  Kısa süre içerisinde bu önemli yatırımı üniversitemize kazandıran hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz, TÜBİTAK’tan en çok proje alan 18’cı Üniversite olmamanın gururunu da yaşamaktadır. Güçlü Türkiye için, ülkemizde eğitim ve öğretimde çok güçlü olmalıdır. Toplantı sonunda, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman toplantı davetine katılan basın mensuplarının tüm sorularını içtenlikle şeffaf bir şekilde cevaplandırdı. Toplantı sonunda, Rektörlük binası girişinde hep birlikte toplu bir fotoğraf çektirildi.

Son söz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin genç sayılabilecek Rektörü Prof. Dr. Karaman, RTE Üniversitemize, çalışkanlığı, bilgisi ve uyumlu kadrosuyla, öğrencilerine karşı duyarlı sorumluluk bilinci ve de şehrin diğer yöneticileri, paydaşları, tüm kurum ve kuruluşlarıyla sergilemiş olduğu örnek çalışma ve dayanışmasıyla çok yakışmaktadır.