Rize Ticaret ve Sanayi Odasının tekrardan 20’cı dönem Başkanlığına seçilen Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Odanın yeni Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, YK Başkan Yardımcısı Cem Temizel, YK Üyeleri Hakan Mürteza Ağun, İsmail Selim Bilgin ve Odanın Genel Sekreteri Gafur Karali, Rize’nin yerel basın temsilcilerine sırasıyla ziyarette bulundular.

Bir gazetecinin gerçekleri yazmak esas görevleri arasındadır. Şu bir gerçek ki, RTSO Başkanı Karamehmetoğlu’nun uzun zaman sonra, Rize deki yerel ve bir kısım ulusal basının temsilciliğini yapan kuruluşları beraberindeki çalışma arkadaşlarıyla ziyareti geç kalınmış bir ziyaretti. Başkan basını ziyaretlerinde bu eksikliklerini kendisi de açık bir sözle dile getirdi.

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yerel basının Rize’nin ekonomik, sosyal, kültürel, turizm, sağlık, doğa, çay, deniz, yayla, spor gibi önemli karşılıklı ticari faaliyetler başta olmak üzere işbirliği noktasında Rize basınının katkıları ve önemi bizler içinde önemlidir. Bundan dolayıdır ki, Rize’mizin yerel basınını değerli buluyor ve önemsiyoruzdur. Rize’de güçlü bir yerel basının varlığı hepimiz için büyük değer arz etmektedir. Odamız olarak kamuoyu gündeminde bulunan birçok projemiz mevcuttur. Burada bunları dile getirmek ve aynı zamanda yerel basınımız ile ilişkilerimizi güçlendirmek adına bugün ve bundan böyle periyodik zamanlarda daha çok bir araya gelerek bilgi ve iş birliği paylaşımında bulunacağız. Rize’mizde uzun yıllardır medya mensubu, gazete sahibi, yazar ve muhabir olarak hizmet veren yazılı ve görsel medya kuruluşlarımızın, gazete cemiyetlerinde görev yapan yerel basında görev alan arkadaşlarımızın fikirleri de bizler için önemlidir. O nedenle bizler oda olarak Rize’de güçlü basından yanayız. Rize’nin mevcut ekonomik ve sosyal varlığının çok daha hızlı ve güçlü gelişmesi yerel basınımızın ağzından ve kaleminden fikirlerini duymak ve okumak oda olarak bizleri her zaman mutlu etmiştir ve bundan böylece mutlu edecektir. Ülkemizin daha hızlı ve daha güçlü gelişmesi noktasında, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde halkımızın vermiş olduğu karar neticesinde, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hayata geçirilmiştir. Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı, değerli hemşerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve 27. Dönem milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Yeni açıklanan bakanlar kurulunun ülkemize başarılı hizmetler sunmasını Allah’tan diliyorum. Yerel basınımıza yapmış olduğumuz bu ziyaret sohbetleri adımımızla birlikte odamız ile yerel basın arasındaki ilişkileri güçlendirmiş olmayı ümit ediyorum diye konuştu.

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, Rize’deki yerel basını ziyaretlerinde, Yeni projelerimizden özetle bahsederek, öncelikle 3710 m2’lik bir alanda yeni bir gümrük binası, tır parkı ve antrepoyu Rize’ye kazandıracakları müjdesini verdi. Bu yeni ekonomik yatırım çalışmaları noktasında odalarına emek veren ve ayrıca kendilerine destek olan başta Rize’deki siyasilere ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür etti.

Ayrıca Rize’ye çok amaçlı yeni bir Ticaret ve Sanayi Odası Binası kazandıracaklarını bu konudaki gelişmeleri yakın gelecekte kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

Başkan Karamehmetoğlu, Rize ve Karadeniz bölgesi için çok önemli olduğunu düşündüğü Samsun – Sarp Demiryolu Projesi noktasında Rize basının desteğine ihtiyaçlarını dile getirdi. Bu noktada şimdiden yapılan haberlere ve yazılan köşe yazılarına teşekkür etti. Daha çok gündeme getirilmesini talep etti. Bu projenin bölgesel olduğuna vurgu yaptı. Bu anlamda yaklaşık olarak 3 buçuk milyon nüfusa etki edecek bir proje olduğunu dile getirdi. Daha ileri düzeyde baktığımızda da, Bakü – Tiflis demiryolu hattı ile bütünleşmiş edildiğinde kıtaları bağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Gelecekte hayata geçirilecek olan bu çok önemli yatırımla uluslararası alanda yaklaşık 1 buçuk milyar nüfuslu bir pazara hizmet edecek bir proje olduğunun önemine vurgu yaptı.

Rize’de RTSO Başkanlığının yanında, TOBB Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilen Sayın Karamehmetoğlu, Bu dönem TOBB Yönetiminde dört Rizeli Yönetim Kurulu Üyesinin varlığına dikkat çekerek, TOBB ‘de görev almanın Rize için büyük bir kazanım olduğunu da dile getirdi.

Rize’nin en eski tüccarlarından olan muhterem babası Hacı Ali Hazar amcanın başarılı iş adamı oğlu, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, oldukça sade yaşamı, dürüstlüğü, muhafazakarlığı, mütevazılığı ve hayırseverliğiyle 20’cı dönem seçimlerinde biraz zorlansa da, tekrar seçildiği, RTSO Başkanlığında bir önceki başkanlığının aksine, bu dönem ekibiyle birlikte Rize esnafı, tüccarı, iş dünyası ve Rize’nin ekonomik gücü ve sosyal hayatı için çok daha verimli yatırım ve projeleri hayata geçireceğine inanıyorum. Tebriklerimle çalışmalarında başarılar diliyorum.