Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kul olma; “insanın, âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ı, onun tüm ad ve sıfatlarını, kutsiyetini, azametini, masumiyetini, yüceliğini, kudretini, her özelliği ve niteliğini hakkıyla bilip, kabul etmedir. Allah’ın emir ve yasaklarına bağlı kalma, itiraz etmeme, istediği şekilde davranmadır. Onu zikretme, dua etme, ibadet etme, tövbe etme, kulluk etme, itaat etmedir.” Kulluk sadece ve ancak Allah’a edilir. Kula kul, yaratılmışa kul olunmaz. İnsan, Allah’ın koyduğu kıstas merkezli ve çerçeveli hareket eder. Öyle başıboş hayvan gibi aklına geleni yapmaz! Başkalarının emri ile kulluğa zarar getirecek davranış, hareketlerde bulunmaz.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kul olma; “Allah’ın buyruklarına göre hareket etme, davranma, dua etme, şükretme, hamt etme, ibadet etme, namaz kılma, okuma, zikretme, secde etme, üstün ve güzel İslam ahlakı ile yaşama ile gerçekleşir. Allah’a, sözleri olan Kur’ân’a, peygamberi olan Hazreti Muhammed’e itaat ile gerçekleşir. Aklı, zekâyı, ilmi bu bağlamda kullanma ile oluşur. Allah’a ve peygamberine karşı gelmemek, itaat etmek, boyun eğmek, inanmak şarttır. İtaat etmek, bağlılık göstermek, sadece ondan yardım beklemek, asıl olan esastır. İnsan, Allah’a kulluk etmesi için yaratılmıştır.”

 İbadeti; “Yüce Allah’ın koyduğu sınırlar içinde yapmalı. Hazreti Peygamberimizin gösterdiği şekilde yapmalı. İslam dairesi dışına çıkmadan, ibadet etmeli. Helâl dairesi içine kalarak, harama girmeyerek, ibadet yapmalı. Namaz, oruç, zekât, hac, cihat, iyilik yapma ve benzeri farz ibadetler mezrasından saptırılmamalı. Bu ibadetleri peygamberimiz gibi anlayıp, yapmalı.”

Melekler, insanlar, cinler, Allah’a ibadet ederler. Şeytan ise daima isyan halindedir! İnsanlardan da şeytanlaşanlar isyan ederler! Her akıl sahibi insan, Allah’a kulluk etmekle sorumlu, görevli, yükümlüdür. “İbadetler beden ile hem beden hem mal ile sadece mal ile yapılır.” İbadetlerin gayesi; “olgun insan olmak ve güzel ahlak sahibi olmaktır.” İbadetlerde dosdoğru ve orta yolda olmalı. Hiçbir konuda aşırılık ve gerilik içinde olmamalı. Allah cc. Aşırılığı ve geriliği yasaklar.

Müslüman; akıl, beyin, kalp, ruh, beden, gen, duygu, niyet, düşünce, eylem olarak tertemiz olmalı. Kendini haram, günah, şüphelilerle kirletmemeli. Her şeyi ile dosdoğru, dürüst, temiz olmalı. Maddi, manevi temiz olması esastır. Temiz olmadan, pek çok ibadet yapılamaz.

“Kur’ân-ı Kerim, Allah’ın sözlerinden oluşan, kendinden şüphe edilmeyen, dosdoğru yola ileten mukaddes bir kitaptır. Vahiy yolu ile peygamberimize gelmiştir.” Peygamberimizde insanlara bildirmiş. Öğretmiş. Nasıl yaşanacağını güzel örnek olarak göstermiş. Dini eğitim ve öğretimle insanlara öğretmiştir. Kur’ân’ı peygamberimizin anladığı şekilde anlamalı. Onun gibi, sahabe gibi, ümmetin doğru âlimlerinin anladığı, anlattığı gibi anlayıp, yaşamalı. İnsanlık tarihi boyunca sapık, münafık, müşrik, kâfirler çok olmuş! Bunlar hakka, hakikate karşı amansız mücadeleyi pek çok yol ve yöntemlerle yapmış, yapmaktadır! Bunlara kanmamak, aldanmamak için; Kur’ân, hadis, sünnet, ilmihal, fıkıh, tefsir, siyer bilmeli. Gerçek, dosdoğru olan ümmetin âlimlerine uymalı. Aksi halde sapıtanlardan, sapıklardan oluruz! Bir ibadeti, işi, eylemi yaparken; Allah cc. Ne der? Peygamberimiz ne der? Diye düşünüp, değerlendirme yaptıktan sonra yapmalı. Kur’ân, sünnet, ilim, bilim, akıl dışına çıkmamalı. Gerçek, dosdoğru olan İslam âlimlerinin ortak görüşlerinden yararlanmalı.

Bugün Yahudiler, Hıristiyanlar, Hindular, Budistler vb. kendilerine batıl inanış edindiler! İslam ile hiçbir ortak yol ve yönleri yoktur. Onlarda Allah cc. İnancı bile doğru değildir. Kur’an, Hazreti Muhammet s.a.v. tanımazlar! Tapındıklarını kutsamaktadırlar!

Komünistler, din ve inanışları inkâr eder! Karl Marks, Hegel, Lenin, Stalin, Mao, Darvin gibilerini kendilerine önder, lider kabul etmişler! Ona bağlı olan Apo gibilerine uyarak, din- iman tanımazlar! Katillik, katliamcılık, her türlü pisliği, vahşeti, barbarlığı yapmaktadırlar! Bu sapıklar, zalimler kula kulluk etmektedirler!

Musolini, Adolf Hitler gibi dinsiz, ırkçı, şoven, katliamcıyı kendilerine lider, önder edinenlerde, komünistler gibi katillik, katliamcılık, anarşistlik, şiddet, terör yapmaktadır! Bu sapıklar kula kulluk  yapmaktadır!

Adam Smith yolunda olup; kapitalizm, liberalizm gibi maddeci, soyguncu, çıkarcı bir anlayış ile tüm dünyanın nimetlerini haksız sömürenler de her türlü pisliği yapmaktadır! Bu sapkınlar, azgınlar kula, maddeye tapınmaktadır! Akıllarını zalime, azgınlara kiraya vermiştir!

İslam dininden olduğunu söyleyip, Müslümanlık adına sapıklık, zalimlik, katillik, katliam yapanlarda çoktur! “İslam- İslamiyet dinini, İslamcı- İslamcılık diye ideolojileştirdiler!” Bu ideoloji adına 1,000 kadar Taliban, El Kaide, El Nusra, El Şebab, Boko Haram, Hizbullah, Işid- Daeş, Fetö gibi terör örgütü kurdular!  1979 yılından beri 11 milyon Müslüman’ı katlettiler! 65 milyon mümini engelli- sakat bıraktılar! 30 İslam ülkesini harabeye çevirdiler! Emperyalizmin, Siyonizm’in kuklası olarak katliamları sürdürmektedirler!

Yabancı düşmanlığı yapan, ırkçılık yapan, İslam- Müslüman düşmanlığı yapan, faşistlerin de 1,000’den fazla terör örgütü varken; komünist terör örgütleri de 1,000’den fazladır! Bu ikisi dünya üzerinde 200’er milyon insanın acımasızca, vahşice, korkunç, dehşet veren barbarca katletmiştir!  Doğayı da yok etmişlerdir! Her adi katil, katliamcı, barbarın canı cehenneme, diyorum. Şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Siyonistler, emperyalistler, vahşi sömürücü kapitalistlerde benzer pisliktir! Dünyayı ve varlıkları hepside mahvetmektedirler! Dünyanın barışını, kardeşliğini, dostluğunu, birlik ve beraberliğini bozmaktadırlar!

Cemaat, tarikat konusunda da sapma, sapkınlıklar sınırı aştı! Tasavvuf; “ kişinin kalbini dünya ilişkilerinden kesip, Allah cc. Sevgisine bağlanmasıdır. Nefsin terbiye edilmesi, İslam ahlakının yaşanması, takva ve vera Müslüman olarak yaşamaktır.” Olayları İslam bağlamında derinlemesine tefekkür ediniz. Tasavvur ediniz. Batıl, küfür, sapık olan durumlardan uzak kalınız. Aklı dosdoğru, gerçekçi, ilmi kullanarak, hak hakikat olan İslam dinine, Kur’ân ve sünnete sımsıkı sarılıp, yapışınız. Başka türlüsü sapıklıktır, asla unutmayınız.

Bugün dünyada 7,3 milyar insan yaşamaktadır. 3,000 ırk vardır. 7,099 lisan- dil konuşulmaktadır. Yüzlerce dini, felsefi, beşeri, ideolojik inanış bulunmaktadır. Böyle bir dünyada ırkçılık- şovenlik, dincilik, mezhepçilik, tarikatçılık, cemaatçilik, sosyal, kültürel ayrımcılık yapmak; dünyanın altına dinamit yerleştirmektir! Bizlere düşen hiçbir ayrımcılık, adaletsizlik, yanlış yapmamaktır. Evrensel düşünce bağlamında eylemde bulunmaktır. Hak, hukuk, adalet, doğruluk, gerçeklik, hakkaniyet ölçüsünde davranmaktır.

Müslüman dediğin, her türlü sapık, yanlış, zelil duygu, düşünce, eylem, ideoloji, felsefeden uzak durur. İslam dini içinde olduğunu söyleyip, farklı sapık mezhepler, ideolojiler, tarikatlar, cemaatler oluşturup; şiddet, terör yapanlarda az değildir! “Cihat” kavramını saptırıp, kullananlar; saf, cahil müminleri aldatıp, istedikleri gibi her pislikte kullanmaktadır! Bunlar müminleri öyle bir zavallı durumuna düşürmüşler ki; mümini ölü gibi kullanırlar! Düşünme, eleştirme, sorgulama, akıl yürütme, gerçek ve doğruları ifade etme özgürlüğü vermezler.  “Yanlışa itiraz hakkı kaldırılmış. Rabıta yaparak, şeyh düşünülür. Şeyhin kendilerini koruduğu ve kontrol ettiğine inanılır. Kendi şeyhlerinin, başka şeyhlerden üstün olduğuna inanılır.” “ İslam’a uygun olan tarikat ve cemaatler olduğu gibi yüzlercesi de sapıktır! Ama bunu mürit olan anlamaz. Çünkü kendini kayıtsız şartsız şeyhe bağlamıştır.”  Bu tarikatlarda hurafe, bidat, yalan, yanlış, çıkarcılık, abartı çoktur!

 Aklı dosdoğru kullanmalı. Akıl, zekâ doğru kullanılmalı. Kur’ân, peygamber, dosdoğru Ehl-i sünnet âlimlerinin ortak yolu izlenmeli.  Akılla, ilimle, kılavuzla dini anlamalı. Önyargı ile olaylara yaklaşmamalı. Önyargılı olanlar; hak, hakikat, doğru ve gerçekleri hiçbir zaman kabul edemezler!  Sapıklıkta kalırlar! Bizlere düşen; Allah’a, Kur’ân-ı Kerim’e, peygamberimize, Ehl-i sünnetin âlimlerinin ortak görüşlerine, gerçek dosdoğru ilme uymaktır. Bunların önüne hiç kimseyi geçirmemektir.