17/4/2014 tarihli ve 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin adı "Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" şeklinde değiştirildi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğiyle ilgili basın açıklaması yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yönetmelikte yapılan değişiklikleri olumlu bulduklarını söyleyerek “yapılması gereken düzenleme yapılmıştır ama düzenlemelerin bir an önce tamamlanarak mağduriyetlerin yaşanmasına izin verilmemelidir,” dedi.

Necip Taşkın, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kapatıldı. Bu düzenleme ile mevzuatta değişiklik yapılması gündeme geldi. Mevzuatın yeni düzenlemeye göre hazırlanıp sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesi zaten beklenen bir şeydi. Ancak biz şimdi Sağlık Bakanlığı’ndan şunu bekliyoruz: Söz konusu yönetmelik değişikliği ile mağduriyetler yaşanmasın. Ayrıca yönetmelikte yapılması gereken düzenlemelerin bir an önce tamamlanarak sınavların da zamanında yapılmasını istiyoruz. Daha önce Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları zamanında yapılamadığı için çeşitli mağduriyetlerin yaşandığına şahit olduk. Bu itibarla Bakanlığın bu konuda dikkatli ve titiz çalışmasını bekliyoruz.

Yönetmelik değişikliği çerçevesinde bazı maddelerin değiştiği anlaşılıyor. 2. Maddenin “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında” ibaresinin “Sağlık Bakanlığında” , 3. Maddenin “ve bağlı kuruluşlarının ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı, 5. Madde de “müdürlükleri ile halk sağlığı” ibarelerinin yürürlükten kaldırıldığı, 6. Madde de “Milli Eğitim Bakanlığından “ ibaresinin “ilgili mevzuatına uygun olarak alınmış” şeklinde değiştirildiği, 7. Maddenin “ilgili birim ve bağlı kuruluşlardan” ibaresinin “ilgili birimlerden” şeklinde değiştirildiği, 8. Madde de “Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında” ibaresinin “Bakanlıkta” şeklinde değiştirildiği ve beşinci fıkrasında yer alan “bağlı kuruluşlarda” ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı, sınav komisyonunun kurulmasıyla ilgili 9. Maddenin de "Yazılı Sınav Kurulu, Bakan onayı ile kurulur. Kurul; Müsteşarın veya görevlendireceği kişinin başkanlığında, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliği temsilcilerinden oluşur ve temsilcilerin en az daire başkanı seviyesinde veya hukuk müşaviri olması şarttır." Şeklinde değiştirilerek düzenlendiği anlaşılmıştır.

Söz konusu düzenlemelerin olumlu olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Anadolu Sağlık Sen olarak, söz konusu düzenlemeleri destekliyoruz. Sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için düzenlemelerin günün şartlarına uygun yapılmasını beklediğimizi de belirtmek istiyorum.”