SES Şube Başkanı Deniz Çelebi, "Kurumda broşür dağıtılmazmış. Sağlık çalışanlarının haklarını içeren broşürü markette müşterilere mi dağıtacağız?" diye tepki gösterdi.

 

SES Rize Şube Başkanı Deniz Çelebi ile sendika yöneticisi Ayşenur Güneş, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmesi konusundaki broşürler ile Hemşireler Haftası hakkında bildiri dağıtmak üzere RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Özel güvenlik görevlilerince hastaneye girmelerine izin verilmeyen sendikacılarla güvenlik görevlileri ve olay yerine çağrılan polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. SES Şube Başkanı Deniz Çelebi, güvenlik görevlilerine, "Kurumda broşür dağıtılmazmış. Sağlık çalışanlarının haklarını içeren broşürü markette müşterilere mi dağıtacağız?' diye çıkıştı. Hastaneye girişlerine izin verilmeyen sendikacılar bildirileri dağıtamadan ayrıldı.

 

Hastanede sağlık çalışanları ve taşeron işçilerin büyük baskı gördüğünü ileri süren Deniz Çelebi, "Baskılardan dolayı insanlar konuşamaz hale geldi. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu baskıları yıkacağız" derken, SES Rize Şubesi Yöneticisi Ayşenur Güneş de, "Önce kimlik, sonra yetki belgesi sordular. Her bildiri dağıtmak için yetki mi alacağız? Her bildiri öncesi başhekime giderek, 'Biz bu bildiriyi dağıtabilir miyiz?' diye izin mi isteyeceğiz. Başhekime, 'Siz sağlığı satıyorsunuz ama biz satılmasına izin vermeyeceğiz. Siz mobbing yapıyorsunuz ama buna izin vermeyeceğiz mi?' diyeceğiz. Sağlık çalışanlarını bilgilendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.