Edremit Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla bir hastaya omurga yapıldı.
Şiddetli sırt ve bel ağrısı çektiği, yapılan incelemede kemik erimesine (osteoporoz) bağlı omurga kemiklerinde çökme kırıkları oluştuğu için ağrı olduğunun söylendiğini belirten Şennur Akbulut (53), “Başvurmadığım yer kalmadı. Bana ameliyatın çok riskli olduğu söylenerek felç olabileceğim belirtildi. Çeşitli ameliyatsız tedaviler önerildi. Araştırmalarımda Edremit’te bu tarz ameliyatların yapıldığını, internet üzerinden araştırarak buldum. Muayene için Edremit’e geldim. Ameliyat kararı verildi. Allah’a şükür çok iyiyim, ağrılarım azaldı, şimdi ayakta durabiliyorum. Mutluluğumu anlatamam” dedi.
Hasta geldiğinde omurga kemiklerinde çökme nedeniyle kırık oluştuğu ve ağrılarının bunlardan kaynaklandığının görüldüğünü söyleyen Edremit Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Tekin, şunları söyledi:
“Hasta bana geldiğinde ayağa kalkmada ve yürümede çok zorlanıyor ve ayakta dik olarak duramıyordu. Yapılan tomografi ve mr sonucunda t6, t9, t12, l1, l2, l3 omurga kemiklerinde çökme ve patlama kırıkları olduğunu gördük. Hastaya operasyonla sırt (torakal) ve bel (lomber) omurgalarına titanyum vida ve plak sistemi ile yeni bir omurga desteği sağlayacağımızı karalaştırdık. Kemik erimesinin ileri derecede olması sırt omurgalarını başlangıcından vida işleminin yapılacağından ileri derecede riskli olduğu aşikardır. Bu durumlarda çok ender olarak operasyon kararı alınabilmektedir. Operasyon 3 saat sürdü. Hastaya 26 titanyum vida ile prod sistemiyle yeni bir omurga desteği sağlayarak hastanın ayakta durmasını ve yürümesini sağlayan yeni bir iskelet destek sistemi oluşturduk. Operasyondan sonraki 3. gününde hastayı yürüttük. Hastanın ve ailenin mutluluğu görülmeye değerdi. 4. günü hastayı taburcu ettim. Tabi henüz her şey bitmedi. Yaranın iyileşmesi ve uygulanan platin ve vidaların kemikle kaynaşması için en az 3 aylık bir zamana daha ihtiyacımız var. Hasta tedavimiz altında ve kontrolümüzde kalmaya devam ediyor.”
Tekin, “Bursa merkezinden böyle büyük ve riskli ameliyat için hastamızın Edremit Devlet Hastanesini tercih etmesi ve bize güvenmesi bizim gurur kaynağımız oldu. Hastanın ve ailenin mutluluğu bizi daha çok sevindirdi” şeklinde konuştu.